ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολόγοι ξέθαψαν σφίγγα από ταινία του Σεσίλ Ντε Μιλ

Ten Commandments-Buried Sphinxes
Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σφίγγα θαμμένη στην άμμο. Όπως καταλαβαίνετε –επειδή δεν πρόκειται για την Αίγυπτο ώστε να ανήκει σε κάποιον Φαραώ – η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ιδιαίτερη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε «απομεινάρι» του γυρίσματος της ταινίας του Σεσίλ Ντε Μιλ «The Ten Commandments»(1923). Μετά το τέλος των γυρισμάτων, ο Ντε Μιλ εγκατέλειψε τις σφίγγες στους αμμόλοφους της Γουαδελούπης.

DeMille's sphinxΟι αρχαιολόγοι, για να ξεκινήσουν την εκσκαφή χρειάστηκαν 120.000$ σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν το 2012, ανέσυραν τη μία σφίγγα και μετά σταμάτησαν, επειδή τα χρήματα τελείωσαν.

Όμως, τώρα που επέστρεψαν στη Γουαδελούπη, βρήκαν μερικά κομμάτια ακόμα – πιθανότατα μιας δεύτερης σφίγγας, τα οποία αποκαλύφθηκαν με τη βοήθεια του ανέμου. Το πρόσωπο της σφίγγας αυτής είναι διαβρωμένο, παρ’όλα αυτά οι αρχαιολόγοι κάνουν προσπάθειες να διασωθεί.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *