ΘΕΜΑΤΑΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

ΣΤΑΛΚΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το τμήμα Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που αγαπήθηκε από το κοινό, παρουσιάζει σε ειδικές προβολές την ταινία ΣΤΑΛΚΕΡ του Αντρέι Ταρκόφσκι. Το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη και μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, θα προβληθεί στην Θεσσαλονίκη στις 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΟΛΥΜΠΙΟΝ αλλά θα τιμήσει και την Αθήνα σε μία ειδική προβολή την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

Το Στάλκερ αποτελεί την αποθέωση του ποιητικού κινηματογράφου, όπου οι εικόνες απομακρύνονται από το απτό και το συγκεκριμένο. Σε ένα σύμπαν που λειτουργεί με κανόνες που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη λογική και κατανόηση, η παρατήρηση του κόσμου, η έννοια της πίστης και η προσωπική ενδοσκόπηση του Ταρκόφσκι βρίσκουν έκφραση στο σμίλευμα του χρόνου (η αποκορύφωση του καλλιτεχνικού οράματος του Ταρκόφσκι, όπως μαρτυρά και το διάσημο βιβλίο του, Σμιλεύοντας τον χρόνο). Στάλκερ ονομάζεται ο ξεναγός ο οποίος υποδεικνύει το δρόμο προς την απαγορευμένη περιοχή, τη Ζώνη. Όταν βρίσκεται εκεί, ο ανώνυμος αυτός άνδρας καθοδηγεί τους περιπλανώμενους για να γλιτώσουν από αόρατες παγίδες και να διασχίσουν τον δικό τους ψυχικό λαβύρινθο μέχρι το κατώφλι του Δωματίου: μόλις το διαβούν, εκείνο θα τους προσφέρει απλόχερα τις πιο κρυφές τους επιθυμίες. Ποιος τολμάει όμως να έρθει αντιμέτωπος με τις πιο μύχιες επιθυμίες του; 

Εισιτήρια στην επίσημη ιστοσελίδα του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *