ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά

festival-peiraia

Ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, το οποίο πραγματοποιείται από την ομάδα NAIL – Hit n’ Run Productions, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη της Unesco Πειραιά και Νήσων.

Δημιουργοί του κινηματογράφου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, παρακολούθησαν τις προβολές των 23 επιλεγμένων ταινιών (επιλέχθηκαν ανάμεσα από 150 αιτήσεις) σε ένα μαραθώνιο προβολών που ξεκίνησε από το μεσημέρι έως το απόγευμα, ενώ ακολούθησε η τελετή βράβευσης, την οποία παρουσίασαν οι ηθοποιοί Λίνα Φούντογλου και Αλέξανδρος Χούντας. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το οποίο φιλοξενεί το Φεστιβάλ.

Την τελετή προλόγισε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και ο πρόεδρος της Unesco Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης.

Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν:

Το Βραβείο 1 ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Τώνη Λυκουρέση, στην ταινία «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα.
Το Βραβείο 2 ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από την σκηνοθέτιδα και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Αμέρισσα Μπάστα, στην ταινία «2 ½» του Χρήστου Νταμπακάκη.
Βραβείο 3 ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από τον σκηνοθέτη και συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, εξ ημισείας στις ταινίες «Η ζωή μετά» του Χρήστου Σαγιά και «Heimlich» του Κωνσταντίνου Μπακούρη.
Η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ απένειμε το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας εξ ημισείας, στις ηθοποιούς Σοφία Σεϊρλή για την ταινία «Κύβος» και Ηρώ Μπέζου για την ταινία «2 ½».
Το βραβείο καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας απένειμε ο ηθοποιός και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κώστας Ανταλόπουλος, στον ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου για την ταινία «Κύβος».
Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρεις ειδικές μνείες και συγκεκριμένα:
Ειδική Μνεία για καλύτερο ντοκιμαντέρ στην ταινία «Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του» του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου.
Ειδική Μνεία για σκηνοθετική διαχείριση και κοινωνική παρέμβαση στην ταινία «Μαμά, γύρισα» του Δημήτρη Κατσιμίρη.

Ειδική Μνεία για καλύτερο μοντάζ στον Δημήτρη Νάκο για την ταινία «2 ½»
Το βραβείο Φωτογραφίας απονεμήθηκε στην Διευθύντρια Φωτογραφίας Χριστίνα Μουμούρη για την ταινία «The Farmer».
Ο μουσικός και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Ιωάννης Βουδούρης απένειμε το βραβείο καλύτερης μουσικής στην ταινία «Τα Γεμιστά» του Ιωάννη Μπλέτα.
Τέλος, υπήρξε το καθιερωμένο Βραβείο Κοινού, που προέκυψε από την ψηφοφορία του κοινού του φεστιβάλ και απονεμήθηκε στην ταινία «Munich Almost Killed me ½» των Χριστίνα Δημακογιάννη και Βέρα Χότζογλου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *