ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ του IN-EDIT στο Ολύμπιον

ERICCLAPTON

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ IN-EDIT υποδέχεται η αίθουσα Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Το IN-EDIT Rewind ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι:
– Blue Note Records: Beyond the Notes της Σόφι Χούμπερ. Το όραμα που οδήγησε στη σύσταση της εμβληματικής αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας, μέσα από μια all star συνάντηση μουσικών δημιουργών.
– Έρικ Κλάπτον: Ζωή σε δωδεκάμετρο της Λίλι Φίνι Ζάνακ. Μια πρωτόγνωρη διαισθητική ματιά στην ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες και τραγουδοποιούς όλων των εποχών, που γίνεται ακόμα πιο επιδραστική χάρη
στην αφήγηση του ίδιου του Έρικ Κλάπτον.
– Γιώργος Χριστιανάκης – Μια διακριτική μουσική παρουσία της Τζίνας Γεωργιάδου. Οι μουσικές αναζητήσεις του Γιώργου Χριστιανάκη, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημιουργεί ασταμάτητα, αντλώντας ερεθίσματα
από ανθρώπους, κείμενα, εικόνες και διαδρομές.
– Piazzolla, the Years of the Shark του Ντάνιελ Ρόζενφελντ. Το πορτρέτο του κορυφαίου συνθέτη και μπαντεονίστα Άστορ Πιατσόλα, ιδωμένο μέσα από ένα διαφορετικό (ανέκδοτο) υλικό, προερχόμενο από την ιδιωτική συλλογή του γιου του, Ντάνιελ.

BLUENOTERECORDS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Τρίτη 23/04
19:30 Blue Note Records: Beyond The Notes
21:15 Έρικ Κλάπτον: Ζωή σε δωδεκάμετρο
Τετάρτη 24/04
19:30 Γιώργος Χριστιανάκης: Μια διακριτική παρουσία
21:30 Piazzolla, the Years of the Shark

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *