ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

«Τα παιδιά ως γονείς των γονιών τους» στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

I elia

Νεαροί ήρωες που ενηλικιώνονται απότομα, πρωταγωνιστές στο μεταίχμιο της ζωής τους, οικογενειακές ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα από μυστικά, αγώνες, αλλά και κρίσιμες ιστορικές στιγμές… Όλα αποκαλύπτονται στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Τα παιδιά ως ‘γονείς’ των γονιών τους».

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Μαΐου στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι. Παρουσιάζει τα φιλμ Νεκρή Ευρώπη του Τόνι Κράβιτς (2012), Τα παιδιά του πολέμου της Κέιτ Σόρτλαντ (2012) και Η ελιά της Ίσιαρ Μπολαίν (2016).

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Κυριακή 13/5

19:00 Η ελιά
21:30 Νεκρή Ευρώπη

Δευτέρα 14/5

19:00 Τα παιδιά του πολέμου
21:30 Η ελιά

Τρίτη 15/5

19:00 Νεκρή Ευρώπη
21:30 Τα παιδιά του πολέμου

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Nekri Europi

Νεκρή Ευρώπη / Dead Europe
(Αυστραλία, 2012)

Σκηνοθεσία: Τόνι Κράβιτς / Tony Krawitz. Σενάριο: Louise Fox (βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα). Με τους: William Zappa, Ewen Leslie, Eugenia Fragos.
Έγχρωμη, 84΄. Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Ουγγρικά

Ο Ελληνο-αυστραλός φωτογράφος Ισαάκ Ράφτης, με αφορμή μια έκθεση της δουλειάς του αλλά και την ταφή του πατέρα του, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πατρίδα του, την Ελλάδα, όπου ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά της οικογένειάς του.

Τα παιδιά του πολέμου / Lore
(Γερμανία, 2012)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κέιτ Σόρτλαντ / Cate Shortland. Με τους: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina, Nele Trebs. Έγχρωμη, 109. Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά

Στις τελευταίες ημέρες του πολέμου, σε μια γερμανική ύπαιθρο, στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι και όπου επικρατεί μια χαοτική κατάσταση, η έφηβη Λόρε ξεκινά με τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της ένα ταξίδι προς τον Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της. Μια συναισθηματικά φορτισμένη, σκληρή διαδρομή ενηλικίωσης προς την προσωπική και συγχρόνως συλλογική αλήθεια.

Η ελιά / The Olive Tree / El olivo
(Ισπανία, 2016)

Σκηνοθεσία: Ίσιαρ Μπολαίν / Iciar Bollain. Σενάριο: Paul Laverty. Με τους: Anna Castillo, Javier Gutierrez, Pep Ambros. Έγχρωμη. Γλώσσες: Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον ετοιμοθάνατο παππού της, η 20χρονη Άλμα ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε από την οικογένεια πριν από χρόνια, παρά την σθεναρή αντίσταση του παππού, ο οποίος ήταν πολύ στενά δεμένος με το δέντρο.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *