ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Τα βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία Ένας γιος/ Un fils στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε online και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.


Βραβείο Κοινού Fischer 2021

Το Ένας γιος/ Un fils του Mehdi M. Barsaoui, σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo, είναι η ταινία που κέρδισε βραβείο κοινού Fischer.

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη M. Barsaoui επιλέχθηκε στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο τμήμα Orizzonti και χάρισε στον πρωταγωνιστή Sami Bouajila το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Ο Sami Bouajila απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ίδια ταινία, στα César 2021.

Το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το Βραβείο Κοινού είναι και φέτος προσφορά της Fischer και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Το ποσό θα δοθεί στην εταιρεία διανομής σαν ενίσχυση για την επικοινωνιακή προώθηση της νικήτριας ταινίας όταν βγει στις αίθουσες.


Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ 2021

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία « Ένα γιος / Un fils » του Mehdi M. Barsaoui, σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo.

Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής είναι μια προσφορά του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Mehdi M. Barsaoui σκηνοθέτης της ταινίας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης έστειλε την ακόλουθη δήλωση:

« Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό (…) Ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ’ αυτούς του λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν το κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις»

Tα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου ZOLOTAS.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *