ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΠόστερ

21o ΦΝΘ: Το τρολάρισμα στην αφίσα του φετινού φεστιβάλ

Την φετινή αφίσα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πολλοί λάτρεψαν, ανάμεσα τους κι εμείς, που -όπως σχεδόν κάθε χρόνο- αγοράσαμε μπόλικες συλλεκτικές μπλούζες με τη στάμπα και αναμνηστικά σημειωματάρια (όποιοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το κατάστημα στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, καθώς και έξτρα υλικό, καταλόγους, αναλυτικό πρόγραμμα κ.α.).

Η κεντρική φετινή αφίσα παρουσιάζει έναν σκύλο με τα μάτια καλυμμένα από ένα κίτρινο σεντόνι, παραπέμποντας και στην ιδιαίτερα πετυχημένη και αγαπημένη αφίσα του 15ου φεστιβάλ, με το πρόβατο με τα δεμμένα μάτια.

Afisa15th

Παράλληλα με την κεντρική, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της αφίσας, με ανθρώπους ή ζευγάρια, όλους με καλυμμένα τα πρόσωπα με το κίτρινο σεντόνι. Οι αφίσες κοσμούν μπάνερ, στάσεις λεωφορείων και διάφορα άλλα σημεία της πόλης, ντύνοντας την σε ρυθμούς φεστιβάλ.

Οι Θεσσαλονικείς αγαπούν, σέβονται και στηρίζουν έμπρακτα το φεστιβάλ τους από τα πρώτα του βήματα ως σήμερα με άσβεστο ενδιαφέρον, με την παρουσία τους στις προβολές και είτε ως εθελοντές. Έλα όμως που κατά τη συνηθισμένη ελληνική νοοτροπία πολλοί κολλούν τις δικές τους αγγελίες από πάνω από τις αφίσες και η αφίσα του φεστιβάλ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τουλάχιστον οι «καταπατητές» ήταν ευφάνταστοι, επιλέγοντας να κολλήσουν στις αφίσες του νεαρού με το σπρέι και του άντρα με γεμάτο μπογιές και χρώματα παντελόνι, τις ανάλογες αγγελίες, δηλαδή μπογιατζή, βαψίματα και υδραυλικά, προσέχοντας μάλιστα να μην υπερκαλύψουν το θέμα της αφίσας κολλώντας στα πλάγια!

Τρολάρισμα ή απλές συμπτώσεις; To αποτέλεσμα πάντως είναι άκρως διασκεδαστικό και δείχνει ότι οι Θεσσαλονικείς συνδυάζουν το χιούμορ με την πρακτικότητα.

tdf21 poster trolling 222

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *