ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

The Laundromat : Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ασχολείται με τα “Panama Papers”

soderbergh

Η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ αφορά την μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην σύγχρονη ιστορία και φέρει τον τίτλο “The Laundromat“.

Το φιλμ βασίζεται στην αληθινή ιστορία των “Panama Papers”, η οποία επικεντρώθηκε σε ένα σχέδιο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca που είχε έδρα στον Παναμά. Η εταιρεία δημιούργησε χιλιάδες “εταιρείες” για να βοηθήσει τους πελάτες της να αποφύγουν την πληρωμή φόρων. Μετά από έρευνα, ένας καταγγέλλων απελευθέρωσε ένα τεράστιο όγκο εγγράφων, που έδειχνε με λεπτομέρειες τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες πολιτικών, αρχηγών κρατών, διάσημων καλλιτεχνών.

Όσο για το καστ, σύμφωνα με το Deadline θα απαρτίζεται από ονόματα πρώτης γραμμής. Αντόνιο Μπαντέρας, Γκάρι Όλντμαν, Ντέιβιντ Σούμερ, Μέριλ Στριπ, ενώ σε συζητήσεις βρίσκονται οι Ουίλ Φόρτε και Ράιλι Κιου.

Η παραγωγή όπως και η διανομή θα γίνει από το Netflix, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημη ημερομηνία. Ανυπομονούμε!

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *