ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γνωρίζετε ποια είναι η πιο επιδραστική ταινία όλων των εποχών;

the-wizard-of-oz-dvd-cover-63Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ποια είναι η πιο επιδραστική ταινία του Χόλιγουντ και πραγματικά δεν πάει το μυαλό σας στην απάντηση.

Οι ερευνητές που ανέλαβαν τη μελέτη με τίτλο «Εκτίμηση της Σημασίας των Δημιουργικών Έργων» δεν συμπεριέλαβαν ταινίες των 25 τελευταίων ετών, προκειμένου να αναδείξουν πιο έντονα την έννοια της «σημασίας με διάρκεια».

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο και πιο γνωστό παγκοσμίων κινηματογραφικό site, IMDB, όπου αναλύοντας τα σχόλια των χρηστών σε ταινίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ταινία με την μεγαλύτερη επίδραση στο σινεφίλ κοινό είναι «Ο Μάγος του Οζ» (1939) με 565 αναφορές.

Citizen Kane_post

Στη λίστα, που θα παραθέσουμε παρακάτω, ακολουθούν άλλες σπουδαίες ταινίες όπως η «Καζαμπλάνκα», ο «Νονός», ο «Πολίτης Κέιν».

Οι δέκα πιο επιδραστικές ταινίες του Χόλιγουντ

  1. «Ο Μάγος του Οζ» (565 αναφορές)
  2. «Ο Πόλεμος των Αστρων» (297 αναφορές)
  3. «Ψυχώ» (241 αναφορές)
  4. «Καζαμπλάνκα» (212 αναφορές)
  5. «Όσα παίρνει ο Άνεμος» (198 αναφορές)
  6. «Κινγκ Κονγκ» (191 αναφορές)
  7. «Φρανκενστάιν» (170 αναφορές)
  8. «Ο Νονός» (162 αναφορές)
  9. «Πολίτης Κέιν» (143 αναφορές)
  10. «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» (143 αναφορές)

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *