TV - ΣΕΙΡΕΣTV Κριτικές

The Salisbury Poisonings: Μια δύσκολη περίοδος για την Αγγλία δοσμένη από το BBC

Η σειρά του BBC, “The Salisbury Poisonings”, εστιάζει σε μία εθνική κρίση που συνέβη τον Μάρτιο του 2018 στο Salisbury της Αγγλίας, όταν δηλητηριάστηκε ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος, Sergei Skripal, η κόρη του αλλά και η Dawn Sturgess, μία ανυποψίαστη γυναίκα που κατέληξε, και ο επιθεωρητής Nick Bailey, ο οποίος όμως σώθηκε, μετά την επαφή τους με ένα μολυσμένο αντικείμενο από την ουσία Novichok. Η βρετανική κυβέρνηση απέδωσε την ευθύνη για τα παραπάνω περιστατικά σε προμελετημένη ενέργεια που είχε σχεδιαστεί από αγνώστους για να βλάψει τον Skripal, ο οποίος διέμενε στο μέρος και είχε γίνει στόχος άκρως θανατηφόρων χημικών όπλων με πέντε παραλλαγές πολύ πιο επικίνδυνες από άλλες ήδη υπάρχουσες. Απέναντι σε αυτήν την αντιξοότητα η τοπική κοινότητα συσπειρώθηκε και αντέδρασε με γενναιότητα για να ξεπεράσει μία τόσο δύσκολη πρόκληση.

Πρόκειται για μια ιστορία που λήγει θυμούνται στη χώρα μας και που ανακαλύψαμε μέσα από την σειρά αυτή , όταν προστέθηκε στο υλικό του Ertflix. Το σενάριο των Adam Patterson και Declan Lawn, μαζί με τη σκηνοθεσία του Saul Dibb, είναι άκρως συγκρατημένα, απαλλαγμένα από κάθε είδους υπερβολή. Απέφυγαν να γεμίσουν τη σειρά με σκηνές σε στρατιωτικά εργαστήρια και πανικόβλητους επιστήμονες, ένοπλους αστυνομικούς που γεμίζουν νοσοκομεία και φοβισμένους κατοίκους που εκδιώκονται από τους δρόμους λόγω των ολοένα διευρυμένων μέτρων που λαμβάνονται για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Αντί για υστερία, δυσπιστία και φόβο μπροστά σε μια άγνωστη μετάδοση, βλέπουμε τη σκληρή αποδοχή μιας νέας κανονικότητας.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της άσχημης ιστορίας είναι υπαρκτά πρόσωπα, με τους ηθοποιούς που επιλέχθηκαν να τους ενσαρκώσουν να είναι ρεαλιστικοί στο υποκριτικό κομμάτι, αγγίζοντας τον θεατή συναισθηματικά χωρίς να υπερβάλλουν. Μέσα από τα τρία επεισόδια της σειράς καταφέρνουν να παρουσιάσουν άρτια την ιστορία και να αναρωτηθούμε τι συνέβη πραγματικά.

Το “Salisbury Poisonings” είναι από τις σειρές που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μέσα σε ένα σαββατοκύριακο! Το γεγονός ότι η ιστορία που πραγματεύεται είναι αληθινή και τόσο κοντά στο πρόσφατο παρελθόν, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

*Η σειρά “The Salisbury Poisonings” υπάρχει στην πλατφόρμα του Ertflix και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ως τις 30 Ιουνίου.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *