ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τιερί Φρεμό: Οι Κάννες έγιναν Φεστιβάλ του Twitter

Με τις νέες τεχνολογίες τα έχει «βάλει» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Τιερί Φρεμό. Μετά το «μπλόκο» στα selfies, επιτέθηκε στα social media, χαρακτηρίζοντας το φετινό Φεστιβάλ των Καννών ως «Φεστιβάλ του Twitter».

fremaux

Μιλώντας στο περιοδικό Le Film Francais, ο Φρεμό άσκησε κριτική στην τάση των συμμετεχόντων -δημοσιογράφων και καλεσμένων- να αντιδρούν στις προβολές, τουιτάροντας για τις ταινίες αμέσως μόλις βγαίνουν -ή ακόμα και στη διάρκεια- των ταινιών.

twitter art«Όλοι αποφάσιζαν να πουν τι τύχαινε να περνά από το κεφάλι τους» είπε. «Αυτό δημιούργησε έναν μόνιμο αγώνα με τον χρόνο ανάμεσα σε δημοσιογράφους και ερασιτέχνες νεο-κριτικούς» τόνισε, στρεφόμενος προφανώς και κατά των μπλόγκερ.

«Το να γράφεις μία κριτική είναι να διαμορφώσεις και να καταγράψει μία σκέψη και δεν μπορεί να γίνει μία περίληψη σε 140 χαρακτήρες που γράφεται αμέσως μόλις σταματήσουν να πέφτουν οι τίτλοι του τέλους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο Διαδίκτυο ένα άρθρο κρίνεται από τον αριθμό των κλικ που προσελκύει. «Ο πολιτισμός σημειώνει πρόοδο» τόνισε, ειρωνικά.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *