ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το Φεστιβάλ Δράμας ξεκινά τις προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις στον θερινό κινηματογράφο “Αλέξανδρο”

Από το Σάββατο 3 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου

Το DISFF 2021, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, και αποζημιώνει τους κινηματογραφόφιλους με μια σειρά επιλεγμένων Σαββατιάτικων προβολών για μικρούς και μεγάλους στoν ανακαινισμένο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρο».

Ο θερινός κινηματογράφος «Αλέξανδρος», στημένος σε μια όαση πράσινου στην καρδιά της Δράμας, εγκαινιάστηκε με επιτυχία πέρυσι, φιλοξενώντας τις προβολές της 43ης διοργάνωσης αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του DISFF, αποτελώντας το νέο θερινό χώρο του Φεστιβάλ και επίκεντρο των παράλληλων δράσεών του.

Από το Σάββατο 3 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ Δράμας μας προσκαλεί στις φετινές προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται ένα πρόγραμμα  με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες  για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

http://www.dramafilmfestival.gr/savata-tou-kalokairiou

Το πρόγραμμα για τον Ιούλιο περιλαμβάνει την ενότητα «Το Φεστιβάλ Δράμας 2020 επιστρέφει» με τις περσινές βραβευμένες ταινίες, ενώ ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες της πόλης με την βραβευμένη ταινιούλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και την πολυβραβευμένη ταινία Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο –μια προσφορά του Νεανικού Πλάνου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες  που σηματοδοτούν τα πρώτα βήματα σκηνοθετών που σήμερα  διαγράφουν μια σημαντική πορεία στα ελληνικά κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά και ταινίες των βασικών συνεργατών και προγραμματιστών του φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα:

  • Σάββατο 3 Ιουλίου  Το Φεστιβάλ Δράμας επιστρέφει Α’ μέρος:

Βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Δράμας 2020

  • Σάββατο 10 Ιουλίου  Η νέα γενιά της Δράμας κινηματογραφο-δημιουργεί.

Οι Μαθητές της Δράμας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας και το Φεστιβάλ Ολυμπίας δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους.  Θα προβληθούν:

1.      Η βραβευμένη ταινία “Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΟΥ ” (1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας). 

2.      Η ταινία μεγάλου μήκους Η ΡΟΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ του Φεστιβάλ Ολυμπίας 

  • Σάββατο 17 Ιουλίου Το Φεστιβάλ Δράμας  επιστρέφει Β’ μέρος:

Το   δεύτερο  μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Δράμας

  • Σάββατο 24  Ιουλίου  Οι programmers του Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζουν τις δικές τους μικρού μήκους (Θανάσης Νεοφώτιστος, Γιάννης Σακαριδης, Γιάννης Σιάκας, Βαρβάρα Δούκα)
  • Σάββατο 31 Ιουλίου  Πρώτα βήματα: ταινίες μικρού μήκους βραβευμένων Ελλήνων σκηνοθετών που ξεκίνησαν από τη Δράμα. Τζώρτζης Γρηγοράκης, Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιάννης Μπουγιουκας, Γιώργος Μπουγιούκος, Ηλίας Δημητρίου, Χάρης Βαφειάδης.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *