ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών επιστρέφει στην Ταινιοθήκη

angry-inuk

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00, ανοίγει για 14η συνεχή χρονιά η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο”Παράθυρα στον Πλανήτη” που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ.

H Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ενώνει και φέτος τις δυνάμεις της – για τρίτη συνεχή χρονιά – με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζοντας ταινίες από την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία που δίνει νέα ώθηση στο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών και διευρύνει το κοινό του επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης των πολιτών.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι το «Greek Animal Rescue» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, καθώς και ο «Θυμωμένος Ινούκ» της Αλέθια Αρνακούγκ Μπάριλ που ακολουθεί τα βήματα του σκηνοθέτη του «Νανούκ του Βορρά», του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πριν από έναν σχεδόν αιώνα.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τρία αφιερώματα: στη διατροφή, τους υδροβιότοπους και σε παλαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες με την προβολή της ταινίας του Κ. Βρεττάκου «Το στρώμα της καταστροφής».

Τις ημέρες προβολών έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Χ. Κασίμης, Καθηγητής Εργαστηρίου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Α. Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η Α. Τριχοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, ο Π. Χαριζάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ι. Καραούζος, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος ΕΛΚΕΘΕ, κ.α.

To 14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

panorama-oikologikon

panorama-oikologikon2

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *