Αφιερώματα

Σουπερ ήρωες γένους θηλυκού

Ο υπερηρωισμός είναι γένους αρσενικού; Εάν πιστέψουμε τις ταινίες η απάντηση θα ήταν «μάλλον ναι». Και όμως. Για κάθε Hulk υπάρχει μια Wonder Woman και ο Batman χρωστάει πολλά στην Catwoman.

Κι ενώ οι άνδρες σούπερ ήρωες έχουν αποτελέσει συχνά έμπνευση για πολλούς δημιουργούς, που θέλησαν να ζωντανέψουν τον αγαπημένο τους ήρωα στο κινηματογραφικό πανί, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις γυναίκες.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποιες σούπερ ηρωίδες που προασπίζονται την ειρήνη και κυνηγούν το έγκλημα, τις οποίες ελπίζουμε σύντομα να δούμε πρωταγωνίστριες σε δικές τους ταινίες κόμικ.

 

Batwoman (Kate Kane)

 

Η Kate προστατεύει τη Gotham City τόσο καλά όσο και ο Batman. Επηρεάστηκε και έγινε Batwoman όταν βοήθησε τον μέντορά της Batman σε μία από τις αποστολές του. Βέβαια εκείνη πολεμάει πιο υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά είναι εξίσου ικανή και αποτελεσματική με τον Bruce Wayne.

 

Black Widow (Natasha Romanoff)

 

Την είδαμε στους Εκδικητές και στον Iron Man και θαυμάσαμε τη φυσική της κατάσταση και την γρηγοράδα της. Καιρός είναι να δούμε και μια ταινία που να έχει η Natasha τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα μου πείτε πως μπορεί να αναδειχθεί η Black Widow σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία που πιστεύει ότι μόνο ένας άντρας μπορεί να επιζήσει από το έγκλημα. Και όμως! Υπάρχουν φήμες που λένε πως θα υπάρξει ταινία με πρωταγωνίστρια τη Black Widow.

Captain Marvel

 

Γνωστή κυρίως στους φανατικούς των κόμικς, η Captain Marvel είναι της Πολεμικής Αεροπορίας και απέκτησε σούπερ δυνάμεις αφότου ήρθε σε επαφή με την προηγμένη τεχνολογία της εξωγήινης φυλής των Kree. Έχει την ικανότητα να πετάει, να απορροφάει ενέργεια και να την αποβάλλει με δύναμη, δεν μπορεί τίποτα να την πτοήσει. Άρα, αξίζει μια ταινία προς τιμή όλων των γυναικών!

Dazzler

 

Αν σας πούμε ότι η Dazzler είναι μέλος των Xmen τι θα πείτε;; Σίγουρα ότι δεν την έχετε δει ποτέ! Η Dazzler δεν πληροί τα standards των άλλων σούπερ ηρώων. Είναι μια μεταλλαγμένη τραγουδίστρια που έχει την ικανότητα να μετατρέπει τον ήχο σε φως και ενέργεια. Καταλαβαίνετε πως δεν είναι μια απλή υπόθεση. Γι’ αυτό οι υπεύθυνοι παραγωγής, όταν αποφασίσουν να γυρίζουν ξανά τους Xmen θα πρέπει να ψάξουν πολύ καλά για να καταλήξουν στο ποια θα ενσαρκώσει την τραγουδίστρια με τον κολιέ ντισκόμπαλα.

Jean Grey

 

Την είδαμε στην ταινία Xmen : The last stand όπου θαυμάσαμε τις τηλεπαθητικές της ικανότητες, αλλά και συγκινηθήκαμε που τελικά καταστράφηκε από τις σχεδόν θεϊκές ικανότητές της. Ελπίζουμε να γυριστεί κάποια ταινία, που να δείχνει την Jean Grey απ’ όταν ανακάλυψε πως ήταν διαφορετική.

Psylocke

 

Η Psylocke εμφανίστηκε στην ταινία Xmen : The last stand για πολύ λίγο (ενσαρκώθηκε από την Meiling Melencon) αλλά αξίζει πολλά παραπάνω. Η ιστορία της θα μπορούσε να σταθεί και σαν ταινία –σαν εκείνη του Wolverine. Η Αγγλίδα με τα βιονικά μάτια, τις τηλεπαθητικές ικανότητες και τις απίστευτες πολεμικές ικανότητες θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις του κινηματογραφικού κοινού.

Spider- Woman (Jessica Drew)

 

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε πως ο Spiderman έχει και «ταίρι»; Η Jessica Drew ήταν ερευνήτρια και πράκτορας και αργότερα εντάχθηκε στους Εκδικητές. Εξαιτίας πειραμάτων που έκαναν οι γονείς της, η Drew απέκτησε σούπερ δυνάμεις, είναι πολύ καλή στις πολεμικές τέχνες και μπορεί να εκτοξεύει βιο-ηλεκτρονική ενέργεια στους αντιπάλους της. Αντιλαμβάνεστε πως η Spider Woman αδικήθηκε, αφού είναι πολύ πιο δυνατή από τον Άνθρωπο αράχνη!

Storm

 

Από όλες τις μεταλλαγμένες που έχουν περάσει από τη σειρά Xmen, η Storm είναι η πιο γνωστή παγκοσμίως. Έχοντας την ικανότητα να ελέγχει τον καιρό , οι ικανότητές της θα μπορούσαν να αναδειχθούν με τα καλύτερα εφέ στον κινηματογράφο. Εκτός από τις ικανότητές της, το παρελθόν της είναι αρκετά ενδιαφέρον ∙ υπήρξε κλέφτρα στο Κάιρο και θεωρήθηκε θεά από μια αφρικάνικη φυλή. Με τόσα στοιχεία, η Storm μπορεί να αποκτήσει τη  δική της ταινία.

Wonder Woman

Η Αμαζόνα με τα μαύρα μαλλιά και την απαράμιλλη ομορφιά έχει εμφανιστεί σε πολλά κόμικς , αλλά ποτέ στο πανί. Η επιλογή άλλων ηρώων από τις εταιρείες παραγωγής έχει πάει πίσω το project της Wonder Woman με τους fans να το επιζητούν όλο και πιο έντονα. Μπορεί αυτή την περίοδο να βγαίνει ρομαντικά ραντεβουδάκια με τον Σούπερμαν, ο οποίος άφησε τα μάτια της Λόις Λέιν για χάρη της, αλλά θα πρέπει να εισακουστούν οι fans κάποια στιγμή και οι υπεύθυνοι να βρουν την κατάλληλη ηθοποιό για να ενσαρκώσει την Αμαζόνα.

Vampirella

 

Μια βασίλισσα βαμπίρ που εγκαταλείπει τη χώρα της και έρχεται στη Γη προκειμένου να πολεμήσει άλλα βαμπίρ. Προασπίζεται το καλό με όλες της τις δυνάμεις, κάτι που θυμίζει έντονα τον Blade. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ∙ εάν οι παραγωγοί θέλουν να κρατήσουν όλα τα χαρακτηριστικά της Vampirella, τότε θα πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο σαν το χαρακτηριστικό ένδυμα της ηρωίδας, αφού η παρουσία της είναι άκρως τολμηρή.

Μετά από όλες αυτές τις εκρηκτικές και άκρως ικανές γυναίκες, είναι δυνατόν να μην έχει σκεφτεί κάποιος δημιουργός να τις ζωντανέψει; Εσείς ποια προτιμάτε;

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *