ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκδήλωση για την εξωστρέφεια του ελληνικού σινεμά

Στις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση από το Wharton Club of Greece με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με θέμα «Εξωστρέφεια… μέσω Ελληνικού Κινηματογράφου: Προσεχώς … Ένας νέος κόσμος;».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κινηματογραφιστές, παραγωγοί, ηθοποιοί και επιχειρηματίες. Τα θέματα που έθιξαν οι παρευρισκόμενοι ήταν σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας, για το οικονομικό κομμάτι των κινηματογραφικών ταινιών, την ισχύουσα φορολογίες σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται κινηματογραφικά και για το πώς η έβδομη τέχνη αποτελεί έναυσμα για οικονομική και κοινωνική άνθιση.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και από την μεριά των καλλιτεχνών αλλά και από τους επιχειρηματίες, συμφωνώντας πως ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά δελεαστικό επενδυτικό προϊόν, που θα δώσει ώθηση στον ελληνικό πολιτισμό.

Όλες οι ομιλίες των παρευρισκόμενων είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος στο info@whartongreece.com

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *