Αφιερώματα

Το επόμενο X-Men θα είναι… Αποκάλυψη

Ακόμα δεν έχει βγει στις αίθουσες το X-Men: Days of Future Past και ήδη ετοιμάζεται το επόμενο που  θα λέγεται X-Men: Apocalypse. Δεν αναφέρεται σε μία τυχαία αποκάλυψη, αλλά ΣΤΗΝ Αποκάλυψη και συγκεκριμένα στο κόμικ Age of Apocalypse.

Όπως αποκαλύπτει και η σκηνή μετά τα credits, βασικό ρόλο παίζει ο Apocalypse, ένας μεταλλαγμένος που ζει εδώ και χιλιάδες χρόνια και σε ένα εναλλακτικό μέλλον (όπου κάποιος βασικός χαρακτήρας των X-Men είναι νεκρός) διοικεί απολυταρχικά.

Οι υπόλοιποι μεταλλαγμένοι θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ναι έχουμε και εδώ ταξίδι στον χρόνο.

Για τους φαν του σύμπαντος του X-Men, αυτά είναι πολύ καλά νέα, μιας και το Age of Apocalypse είναι μία από τις αγαπημένες ιστορίες των φαν των μεταλλαγμένων υπερηρώων.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει τον Μαγκνίτο, ένα μόνιμο αγκάθι στα πλευρά των X-Men, ο οποίος έχει γίνει λίγο μαλθακός στις δύο τελευταίες ταινίες και κινείται όλο και περισσότερο προς την καλή πλευρά. Γι’ αυτό ο Μπράιαν Σίνγκερ αποφάσισε ότι αυτό που πρέπει να έρθει μετά είναι ένας μεγάλος, υπέρτατος κακός. Δηλαδή ο Apocalypse, δηλαδή ο Εν Σαμπάχ Νουρ.

Ποιος είναι ο Apocalypse

Ο μεταλλαγμένος Εν Σαμπάχ Νουρ γεννήθηκε πριν από 5.000 χρόνια στην πόλη της Ιορδανίας Άκαμπα, αλλά οι γονείς του τον εγκατέλειψαν, εξαιτίας της μετάλλαξής του που του έδινε γκρι δέρμα και μπλε χείλη. Τον έσωσε ο Μπάαλ της ομάδας Sandstormers που κατάλαβε τη δύναμή του και τον μεγάλωσε σαν γιο του. Τον Εν Σαμπάχ Νουρ τον βλέπουμε και στους τίτλους τέλους των X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος.

Μία απόρριψη θα τον οδηγήσει να εξελίξει τις δυνάμεις του και να μετατραπεί σε Apocalypse (ένας οργισμένος, τεράστιος κακός) που έχει ψηφιστεί ως ο νούμερο 3 καλύτερος κακός του σύμπαντος των X-Men.

Ως Apocalypse χρησιμοποιεί ορισμένες φορές μεταλλαγμένους που τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου για να τον υπηρετούν και τους δίνει νέες δυνάμεις. Αυτοί είναι οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, τους οποίους πιθανότατα θα δούμε στην επόμενη ταινία.

O Apocalypse είναι ο υπέρτατος κακός. Διαθέτει τεράστια αντοχή και δύναμη, δυνατότητα μοριακού χειρισμού, τηλεμεταφοράς, χειραγώγηση ενέργειας, τηλεπάθεια. Παράλληλα, είναι τρομερά ευφυής, στο επίπεδο του Magneto και αυτό τον κάνει μία θανάσιμη απειλή.

Στόχος του φαίνεται να είναι ο θάνατος των αδύνατων και η προώθηση των δυνατών (δηλαδή των μεταλλαγμένων), μέχρι η ανθρωπότητα να κάνει το επόμενο βήμα της εξέλιξης. Εάν, όντως, το δούμε αυτό στην επόμενη ταινία, τότε θα είναι ένα κλείσιμο του ματιού στους φόβους του Μπόλιβαρ Τρασκ στο X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος.

Από το κόμικ γνωρίζουμε ότι βασικό ρόλο στο «Age of Apocalypse» έχουν η Μπλινκ και ο Μπίσοπ που τους γνωρίσαμε στο τελευταίο X-Men, ενώ μετά την τεράστια επιτυχία του Quicksilver, οι παραγωγοί έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να τον χρησιμοποιήσουν περισσότερο στην επόμενη ταινία.

Τι έχει δηλώσει ο Μπράιαν Σίνγκερ για την ταινία; «Θα ασχοληθούμε με την ιδέα των αρχαίων μεταλλαγμένων -το γεγονός ότι γεννήθηκαν και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αλλά θα είναι μία σύγχρονη ταινία, θα λαμβάνει χώρα στα ’80s. Τα ’80s είναι εποχή τώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω!»

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

2 σκέψεις σχετικά με το “Το επόμενο X-Men θα είναι… Αποκάλυψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *