ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Χαγιάο Μιγιαζάκι: Επιστροφή στα κινηματογραφικά δρώμενα με νέα ταινία

Ο 75χρονος Ιάπωνας, που φημίζεται για τις κινούμενες εικόνες του, είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία με το «The Wind Rises» το 2013.

Μετά από πολλές θριαμβευτικές κριτικές, βραβεύσεις και παγκόσμια αναγνώριση, ο Μιγιαζάκι μάλλον το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε ότι θα συνεχίζει να οραματίζεται!

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό κανάλι NHK, ο Μιγιαζάκι, που επιμελείται την παραγωγή της μικρού μήκους ταινία «Μπόρο η Κάμπια», κατέθεσε μία νέα πρόταση για μεγάλου μήκους χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αν το στούντιο δώσει το «πράσινο φως», το πρότζεκτ θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, με τον Μιγιαζάκι να είναι αισιόδοξος για το 2019.

Να σημειώσουμε πως η 12λεπτη «Μπόρο» που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, είναι η πρώτη τρισδιάστατη δουλειά του Μιγιαζάκι και θα προβληθεί για πρώτη φορά στο μουσείο των στούντιο Ghibli στην Μιτάκα.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *