Μικροί Κύριοι (Little Men)

Αγγελική Στελλάκη Μάιος 11, 2017 0

3popcorn

Μετά το τρυφερό Love is Strange, ο σκηνοθέτης Άιρα Σακς (με τη Faliro House Productions και πάλι στην παραγωγή), αφηγείται άλλη μία ιστορία χαμηλών τόνων για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις απογοητεύσεις που αυτές προκαλούν.

little-men

Όταν ο παππούς του Τζέικ πεθαίνει, εκείνος και οι γονείς του μετακομίζουν στο παλιό του σπίτι. Το κατάστημα κάτω από το σπίτι το έχει μια γυναίκα από τη Χιλή, η οποία μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της, Τόνι. Οι δύο έφηβοι θα αρχίσουν να κάνουν παρέα και να έρχονται κοντά, αλλά η κατάσταση θα αλλάξει όταν ο πατέρας του Τζέικ θα ζητήσει από την μητέρα του Τόνι που νοικιάζει το κατάστημα να πληρώσει παραπάνω ενοίκιο. Τα δυο αγόρια θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τη φιλία τους ζωντανή εν μέσω της σύγκρουσης των γονιών τους.

Το Little Men είναι μία ταινία – ψίθυρος: δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα, αλλά όσα συμβαίνουν αποκαλύπτουν έναν πλούτο συναισθημάτων. Στην ταινία του Άιρα Σακς δεν υπάρχουν κακοί και καλοί: υπάρχει μόνο η πραγματικότητα.

little-men-0002

Είναι η ιστορία μίας άδολης φιλίας ή ενός ερωτικού σκιρτήματος που δεν έχει ακόμα τολμήσει να εκφραστεί; Δεν έχει και τόση σημασία. Ο Σακς φέρνει στο φως με την τιανία του την πρώτη επαφή της εφηβείας με τις απογοητεύσεις του κόσμου των ενηλίκων και βάζει τους ανήλικους ήρωές του να παραδίδουν μαθήματα ωριμότητας στους γονείς τους.

Ο Άιρα Σακς εκμαιεύει εξαιρετικές ερμηνείες από τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές του, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον Γκρεγκ Κινίαρ να δώσει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του των τελευταίων ετών.

Αφήστε ένα σχόλιο »