Uncategorized

Επιστρέφει ο «Τρελός Πιερό»

Στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται η κλασική ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ «Ο τρελός Πιερό» (1965) με πρωταγωνιστές τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και την Αννα Καρίνα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον Φερντινάντ Γκριφό, ο οποίος ζειμε τη γυναίκα και τα παιδιά του. Είναι λίγο απογοητευμένος καθώς μόλις έχασε τη δουλειά του στην τηλεόραση.


Ενα βράδυ επιστρέφοντας από μια μελαγχολική κοσμική βραδιά στο σπίτι των πεθερών του, συνειδητοποιεί ότι η μπέιμπι σίτερ που ήρθε να κρατήσει τα παιδιά του, είναι ένας παλιός του έρωτας η Μαριάν.


Αποφασίζει να τα εγκαταλείψει τα πάντα και να φύγει μαζί της στο Νότο της Γαλλίας, όπου θα απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί και θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα και μέσα . Εκεί θα γίνει και το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


Αντισυμβατικές ιδέες και πειραματισμοί αποτυπώνονται με έντονα χρώματα σε μια ταινία την εποχή που στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γαλλία επικρατεί μια ιδιαιτέρως εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Μια από τις τελευταίες ταινίες του κινήματος της nouvelle vague, ταινία ορόσημο, τόσο για το κίνημα, όσο και τον ίδιο τον Γκοντάρ.


Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα, Γκρατσιέλα Γκαλβάνι και Σάμιουελ Φούλερ

Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες:

ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ: Σαρρή 40, Ψυρρή
ΕΚΡΑΝ: Ζωοδόχου Πηγής και Αγαθίου, Νεάπολη

Σατίν

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “Επιστρέφει ο «Τρελός Πιερό»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *