ΕΠΙΚΑΙΡΑΠρόσωπα

Μια πρωτότυπη βιογραφία του Στιβ Τζομπς ετοιμάζει ο Άαρον Σόρκιν

Ο Στιβ Τζομπς

Ο σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν (Newsroom, The West Wing, The Social Network, Moneyball) σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει στα εύκολα. Αφού έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική βιογραφία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ (διαβάστε περισσότερα εδώ), καταπιάνεται τώρα με άλλον έναν θρύλο των νέων τεχνολογιών: ο λόγος για τον συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς.

Ο Άαρον Σόρκιν δεν είναι ο άνθρωπος που θα ετοίμαζε μια τυπική βιογραφία. Η ταινία του για τον Στιβ Τζομπς εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο και περιλαμβάνει μόλις τρεις σκηνές: κάθε μία εκτυλίσσεται στα παρασκήνια μιας παρουσίασης ενός νέου προϊόντος (ενός Macintosh, μια παρουσίαση του Τζομπς στη Next Computer και ενός iPod).

Το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Σόρκιν με αυτό δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, η δυνατότητά του να γράφει δυνατούς χαρακτήρες και σπουδαίες σκηνές -ακόμα και αν δεν υπάρχει δράση- προετοιμάζουν το κοινό για ένα ακόμα σπουδαίο σενάριο.

Ο Σόρκιν δήλωσε ότι σε κάθε σκηνή θα βλέπουμε ένα μισάωρο από τη ζωή των χαρακτήρων, ενώ θα έχουν περάσει πραγματικά 30 λεπτά για το κοινό.

Ο Στιβ Τζομπς πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 2011, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο. Μόλις δύο ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Sony Pictures αγόρασε τα δικαιώματα της επίσημης βιογραφίας του (για το αστρονομικό ποσό ενός έως τριών εκατομμυρίων δολαρίων).

Ο Σόρκιν δεν βασίστηκε, όμως, στο υλικό του βιβλίου του Ουόλτερ Άιζακσον. «Συναντώ όλους τους ανθρώπους στη ζωή του Στιβ, από τον συνιδρυτή της Apple Βόζνιακ, μέχρι όλους όσους ήταν εκεί για τον Macintosh» λέει ο σεναριογράφος.

«Μπόρεσα να συναντήσω όλους εκείνους που τον τιμούν, παρά το γεγονός ότι τους έκανε όλους να κλάψουν σε κάποια στιγμή. Ωστόσο, τους έκανε όλους καλύτερους σε αυτό που έκαναν» λέει ο Σόρκιν.

Ο σεναριογράφος παραδέχεται ότι θα ήθελε να τελειώσει η ταινία με το κείμενο της διαφήμισης της Apple Think Different.

«Εάν μπορέσω να τελειώσω την ταινία με αυτό το κείμενο, αυτό το voiceover “αυτό είναι για τους τρελούς”, εάν μπορέσω να κερδίσω αυτό το τέλος, τότε θα έχω γράψει την ταινία που θέλω» είπε ο Σόρκιν σε συνέντευξή του στο Newsweek.

Ορισμένοι δηλώνουν απογοητευμένοι επειδή θεωρούν ότι η νέα αυτή ταινία δεν θα δώσει τη δυνατότητα να εξεταστεί η έντονη σχέση που είχε ο Τζομπς με τον «αντίπαλό» του, Μπιλ Γκέιτς. Κάτι που αναμένουμε να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία ακόμα εκδοχή της ζωής του Στιβ Τζομπς γυρίζεται με πρωταγωνιστή τον Άστον Κούτσερ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *