ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης

Ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης, συχνός συνεργάτης του Γκας Βαν Σαντ, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 55 ετών. Είχε εργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι Ντέιβιντ Φίντσερ, Νόα Μπάουμπαχ, Γούντι Άλεν και Σοφία Κόπολα.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Σαββίδης ξεκίνησε την καριέρα του κινηματογραφώντας μόδα στο Μιλάνο και το Παρίσι. Στη συνέχεια πέρασε στα μουσικά βίντεοκλιπ και συνεργάστη,κε με καλλιτέχνες όπως η Μαντόνα και οι REM.

Ως διευθυντής φωτογραίας εργάστηκε στις ταινίες του Φίντερ The Game (1997) και Zodiac (2007). Με τον Νόα Μπάουμπαχ συνεργάστηκε σε δύο ταινίες: στο Margot At The Wedding και στο Greenberg.

Ο Σαββίδης υπήρξε υποψήφιος για πέντε Indie Spirit Awards για τη δουλειά του στις ταινιες Gerry (2003), Elephant (2004), Last Days (2005) και Milk (2009) του Γκας Βαν Σαντ, καθώς και για το Greenberg (2011).

Είχε εργαστεί, επίσης, στο American Gangster του Ρίντλεϊ Σκοτ. Από τις τελευταίες του συνεργασίες ήταν το Somewhere της Σοφία Κόπολα, με την οποία συνεργάστηκε ξανά στο The Bling Ring, που πρόκειται να βγει στις αίθουσες την επόμενη χρονιά.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *