Ελληνικό ΣινεμάΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρεμιέρα για την ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»

Την ελληνική πρεμιέρα της πραγματοποίησε η διεθνής παραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι, λίγες μέρες πριν την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες. Οι πρωταγωνιστές και πλήθος προσκεκλημένοι παρέστησαν στην προβολή της ταινίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η ταινία Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Σμαραγδής ευχαρίστησε τους φίλους που τον στήριξαν με την πίστη και την αγάπη τους.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη σύζυγο και παραγωγό των ταινιών του Ελένη Σμαραγδή, τον «άγγελό» του -όπως είπε-, της οποίας τα φτερά δήλωσε ότι δανείζεται κάθε φορά για να της τα επιστρέψει στο τέλος της ταινίας.

Ο Γιάννης Σμαραγδής έκλεισε το μήνυμα του ευχόμενος ο πόνος και η αγάπη αυτών που έχουν εμπλακεί στην ταινία να γίνει δώρο αθωότητας προς τις ψυχές του κοινού.

Πλήθος επωνύμων συνέρρευσε για να παρακολουθήσει την επική ιστορία του εθνικού ευεργέτη κι ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη, ενώ τα βλέμματα τράβηξε ο πρωταγωνιστής της ταινίας Σεμπάστιαν Κοχ.

Στην πρεμιέρα παρέστησαν οι Εβγκενί Στίχκιν και Όλγκα Σουτούλοβα, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος υποδύεται τον πρίγκιπα Ποτέμκιν.

Ακόμα, την εμφάνιση τους έκαναν οι Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Παύλος Κοντογιαννίδης και Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο μουσικός Μίνως Μάτσας, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της ταινίας, ενώ οι: Αλέκος Φασιανός, Κώστας Τσόκλης, Κυρ, Γιάννης Μετζικώφ, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μαρινέλλα, Δημήτρης Καταλειφός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μανούσος Μανουσάκης και Δήμος Αβδελιώδης, Τόνυ Λυκουρέσης έδωσαν το παρών στο Μέγαρο Μουσικής.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821.

Κουρσάροι στο Αιγαίο, πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *