ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο «σφυρί» το πιάνο της «Καζαμπλάνκα»

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει το πιάνο από την βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία Καζαμπλάνκα στις 14 Δεκεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s στην Νέα Υόρκη κατά την 70ή επέτειο από την πρεμιέρα της Ταινίας.

Το 58 ετών πιάνο, στο οποίο έπαιζε το «As Time goes by» ο ηθοποιός και τραουδιστής Ντούλεϊ Γουίλσον, εκτιμάται ότι θα πωληθεί από 800.000 έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουίλσον τραγούδησε το εν λόγω τραγούδι ενσαρκώνοντας τον Σαμ στην ταινία του 1942, στη σκηνή που ο «Ρικ» και η «Ίλσα» κατά κόσμον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν, αναπολούν τις στιγμές τους στο Παρίσι.

Το 1998, όταν ο οίκος Sotheby’s πούλησε το πιάνο σε Ιάπωνα συλλέκτη, η τιμή του «χτύπησε» τα 154.000 δολάρια, την υψηλότερη τιμή για αντικείμενο ταινίας. Από τότε το ενδιαφέρον για τέτοια αντικείμενα αυξήθηκε κατακόρυφα, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του οίκου.

Η ταινία, που τοποθετείται στο Μαρόκο τον καιρό του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, προτάθηκε για οκτώ Όσκαρ, αλλά κέρδισε τρία, αυτά της καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου και σκηνοθεσίας από τον Μάικλ Κερτίζ.

 

Η χαρακτηριστική σκηνή και το τραγούδι «As time goes by»

Ναυσικά Διαμαντοπούλου

Αρχισε να βλέπει σινεμά αργά για την ηλικία της. Πριν την εντυπωσιάσει κάποια ταινία είδε διάφορες ασχετες, γλυκανάλατες και «κουλές». Εκεί που ανακάλυψε οτι το σινεμά μπορεί να την συγκινήσει ήταν όταν είδε το «Δωμάτιο του γιου μου». Την μαγεία του παγκόσμιου κινηματογράφου την ανακάλυψε σε movie therapy μετά από ενα δυνατό πατατράκ….Και η συνέχεια γνωστη…

3 σκέψεις σχετικά με το “Στο «σφυρί» το πιάνο της «Καζαμπλάνκα»

  • πω…οικονομική κρίση χτυπά το Χόλιγουντ! Καλά το έλεγε η Satin ότι σε λίγο θα πουλήσουν και τα πιάνο τους!!!
    τώρα κατά πόσο μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ότι το πιάνο που μπαίνει στη δημοπρασία είναι αυτό της ταινίας… 😉
    προτείνω να βάλουμε κουμπαρά να το αποκτήσουμε και έχοντας δώσει τόσα λεφτά θα απαιτήσω στην ταινία να αλλάξει η ατάκα σε:
    “Play it Again… Gimli” !!! 😀

    Σχολιάστε
  • κανενα link με το πιανο;; να ξερουμε τι αγοραζουμε..! :p
    τα πιανα εχουν serial number κτλ, αλλα μαλλον θα μπορει να το αλλαξει κανεις..

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *