ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ (LA EXTORSION)

O Αλεχάνδρο είναι πιλότος με πολλά…γαλόνια και χαίρει εκτιμήσεως στο επάγγελμα του. Πράκτορες όμως της Μυστικής Υπηρεσίας πληροφοριών θα τον εκβιάσουν πατώντας σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό του, για να μεταφέρει μία μαύρη βαλίτσα με άγνωστο περιεχόμενο κάθε φορά που θα κάνει την πτήση από Μπουένος Άιρες για Μαδρίτη. Και ενώ όλα δείχνουν πως ο εκβιασμός πετυχαίνει, η εμπλοκή της αστυνομίας θα μπλέξουν τον πιλότο και τους ανθρώπους του σε έναν κυκεώνα καταστάσεων.

Από την Αργεντινή, το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ξεκινάει ελπιδοφόρα ως μία ταινία που γνωρίζουμε από την αρχή πως το μυστήριο και τα διλλήματα θα δίνουν και θα παίρνουν και πως η ίντριγκα θα αυξάνεται όσο περνάει η ώρα. Οτιδήποτε στο σινεμά εμπλέκει πιλότους και αεροδρόμια ασκεί μία ανεξήγητη γοητεία, εδώ όμως η ιστορία η ίδια δείχνει να…εξατμίζεται γρήγορα και πως το κυνήγι γάτας -ποντικιού θα μας πάει από την αρχή ως το φινάλε με το όποιο κόστος για τους ήρωες της ταινίας.

Καλογυαλισμένο φωτογραφικά σε σημείο ενόχλησης αλλά και υπερβολικά φλύαρο σε αρκετές σκηνές, αυτή η βαλίτσα δημιουργεί τον κακό χαμό στο είδος της περιπέτειας θρίλερ μέχρι να καταλάβει ο θεατής τι συμβαίνει και ποιοι είναι όλοι αυτοί που περιτρυγυρίζουν τον κεντρικό πρωταγωνιστή, χάνοντας όμως πολύτιμο κινηματογραφικό χρόνο, σε συνδυασμό με χλιαρές καταστάσεις από την μέση και μετά και σε συνάρτηση με τον πρωταγωνιστ΄ή που κερδίζει τις εντυπώσεις με την ηρεμία του για να ξεφύγει εντελώς από τον ρυθμό του το τελευταίο τέταρτο.

Αυτή η βαλίτσα είναι καμπίνας΄ και περνάει τον έλεγχο, πετυχαίνει 100 λεπτά να ολοκληρώσει το ταξίδι της αλλά είναι δέσμια του βάρους της, μπερδεύει λίγο την περιπέτεια με τις ηθικές ανησυχίες, παρουσιάζει καλούς και κακούς, δεν τολμά να δείξει κάτι παραπάνω (ούτε μια σκηνή πτήσης με σασπένς) και προσφέρεται για τις προβολές των θερινών σινεμά.

Η ταινία κυκλοφορεί 23 Μαίου σε διανομή Filmtrade-Tanweer

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *