ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το «Faraway» του Γιώργου Ζώη επιλέγεται στο «Next Step» της Εβδομάδας Κριτικής των Καννών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εβδομάδας Κριτικής των Καννών (Semaine de la Critique), επέλεξε δέκα σκηνοθέτες ώστε να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν την μεγάλου μήκους τους ταινία και να περάσουν από το σενάριο στην ανάπτυξη και την παραγωγή της. Το πενθήμερο εργαστήριο ονομάζεται “Next Step” και πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο στη Γαλλία περιλαμβάνοντας συναντήσεις με ειδικούς (σεναριογράφους, παραγωγούς, agents, αγοραστές) που συμβουλεύουν για το καλύτερο πλασάρισμα της ταινίας στη διεθνή αγορά.

Φέτος, ανάμεσα στα 9 πρότζεκτς που επιλέχθηκαν για το εργαστήριο είναι και το «Faraway» του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη (“Interruption”, “Third Kind”, “Casus Belli”, “Eighth Continent”, “Out of Frame”).

Το «Faraway» είναι μία ιδέα που ο Ζώης αποφάσισε να πραγματοποιήσει, πριν την μεταφορά του «Third Kind» (το sci-fi θρίλερ που είχε κάνει πέρσι την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών) σε μεγάλου μήκους.Το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν για την νέα του ταινία είναι πως πρόκειται για μία ιστορία αγαπης σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Το σενάριο υπογράφει ο Ζωής με τη Θεοδώρα Καπράλου, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Μαρία Δρανδάκη από την Homemade Films και η Αντιγόνη Ρώτα από την Squaredsquare FIlms. Συμπαραγωγοί είναι οι Στέλιος Κοτιώνης και Βέτα Χατζηιωάννου από τη FOSS Productions και τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *