Uncategorized

Όταν το κορίτσι με το τατουάζ παίζει με τη φωτιά…

«Το κορίτσι με το τατουάζ» ήταν από τις εκπλήξεις της περσινής κινηματογραφικής χρονιάς-τουλάχιστον για μένα. Το ίδιο κορίτσι που αυτή τη φορά ετοιμάζεται να παίξει με τη φωτιά έρχεται στο τέλος Ιανουαρίου με μια νέα ταινία ακόμα πιο απρόβλεπτη, πιο ερωτική και πιο συγκλονιστική.

Το δεύτερο αυτοτελές μέρος της θρυλικής τριλογίας Millenium του Στιγκ Λάρσον με τίτλο «Το κορίτσι που παίζει με τη φωτιά» κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη στις 21 Ιανουαρίου.

Η Λισμπέτ Σαλάντερ, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές μαζί με τον ακτιβιστή δημοσιογράφο, Μάικλ Μπλούμκβιστ, εκδότη του Millenium, έρχονται αντιμέτωποι αυτή τη φορά με τη βιομηχανία λευκής σαρκός.

Η εκκεντρική χάκερ δεν χαρίζεται σε κανέναν όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, έχοντας και η ίδια πέσει θύμα κακοποίησης (στην πρώτη ταινία). Μπλέκεται, ωστόσο, άθελά της σε μια σειρά από φόνους, με τα δακτυλικά της αποτυπώματα στο όπλο του εγκλήματος.

Αστυνομία και υπόκοσμος βρίσκονται στα ίχνη της και η ίδια πρέπει να ξεσκεπάσει την αλήθεια για να σωθεί.

Τα βιβλία του Στιγκ Λάρσον είναι νούμερο ένα σε πωλήσεις στην Ευρώπη και νούμερο δύο σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχουν σαρώσει τα βραβεία και έχουν ενθουσιάσει κριτικούς και αναγνώστες διεθνώς.

Η ταινία μπορεί να ξενίσει τα πρώτα λεπτά λόγω της σουηδικής καταγωγής της. Καταφέρνει, όμως, να καθηλώσει με τη δράση της και να δείξει ότι ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει τελικά πολλά να πει και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον αμερικάνικο.

«Το κορίτσι με το τατουάζ», η πρώτη ταινία της τριλογίας, κατάφερε να με συγκλονίσει και να μπει στο δικό μου τοπ 10 των ταινιών της δεκαετίας και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Η ταινία γνώρισε την απόλυτη επιτυχία, συγκέντρωσε 1.270.000 εισιτήρια σε Σουηδία, Δανία και Νορβηγία και αναδείχθηκε στην εμπορικότερη «εντός έδρας» σκανδιναβική ταινία όλων των εποχών!

Η εξαφάνιση πριν 36 χρόνια μιας 16χρονης τότε κοπέλας γίνεται αντικείμενο έρευνας. Κανείς δεν γνωρίζει κάτι και η υπόθεση κλείνει. Όλοι ξεχνούν το γεγονός, εκτός από το θείο της κοπέλας που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει.

Συμμάχους στην τελευταία επιθυμία της ζωής του έχει τον δημοσιογράφο Μάικλ Μπλούμκβιστ και το κορίτσι με το τατουάζ, Λισμπέτ Σαλάντερ, οι οποίοι θα φέρουν στο φως τη συγκλονιστική αλήθεια.

Μια περιπέτεια πάνω από κάθε φαντασία, μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης…

Περιμένουμε την ίδια ή και περισσότερη δράση από «Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά»…

Και προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Το κορίτσι στη φωλιά της σφίγκας»…

                                                                                                                                                 Oldboy

cinepivates

Συντακτική ομάδα

4 σκέψεις σχετικά με το “Όταν το κορίτσι με το τατουάζ παίζει με τη φωτιά…

  • Συμφωνώ. Η τριλογία ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές. Περιμένουμε τη συνέχεια…

    Κ.Μ.

    Σχολιάστε
  • Η Σουηδία γαμάει..

    δύο απανωτές καλές ταινίες λένε πολλά..

    φαντάζομαι θα πήρατε χαμπάρι το let the right one in.

    Σχολιάστε
  • Δεν μπορώ να πω ότι μ΄ ενθουσίασε η ταινία.
    Οσοι έχουν διαβάσει τα τρία βιβλία απογοητεύονται.
    Οσοι δεν τα έχουν διαβάσει αδυνατούν να παρακολουθήσουν την ιστορία κι αδυνατούν να καταλάβουν για ποιό λόγο έγινε αυτός ο θόρυβος.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *