ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

2 Αδάμαστες Κριτικές

The Comedian

Είδα τον ΑΔΑΜΑΣΤΟ χθες και σκέφτομαι να αφήσω καράφλα. Ο τύπος ήτανε τιτάνιος. Πολεμούσε σαν τον Κόναν, σκεφτότανε σαν αμοιβάδα, και μίλαγε στις γυναίκες σχεδόν όπως ο Αυτοκράτορας Κοντοπίδης. Και οι άλλοι χαρακτήρες ήτανε φοβεροί. Είχανε βάθος που λένε και οι κουλτουριάρηδες, που πολύ τους αγαπώ. Οι κοπέλες δροσερές και ελκυστικές, και η δαιμόνισσα είχε και ωραία φωνή!!!

Αυτή η επική υπερταινιάρα είχε τρία πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Το σενάριο, τα πλάνα και τον ήχο. Κατ’αρχήν το σενάριο είχε ανατροπούλες, ήτανε πρωτότυπο σχετικά, και σε κράταγε παρόλο που η ταινία ήτανε δυόμιση ώρες. Είχα λυσσάξει στην πείνα μέχρι να τελειώσει. Για τα πλάνα απλά θα πω ότι άμα την δούνε οι αμερικάνοι, όλες τις δικές τους θα θέλουνε να τις γυρίζουνε στην Ελλαδάρα μας. Ο ήχος ήταν επίσης απίστευτα καλός. Έδενε με την ταινία άψογα και προσέδιδε κι άλλο έπος στο έπος του έπους.

Στα αρνητικά οι πανοπλίες από αλουμινόχαρτο, οι αλυσίδες από άγκυρα, και το λιγοστό, για ταινία του είδους, ΑΙΜΑ.  Ήθελα κι άλλο!

Μακάρι να πάρει διανομή μπας και ξεθαρέψουν και άλλοι δημιουργοί και κάνουν περισσότερες τέτοιες ταινίες.

Frankenweenie

Εγώ κρατούσα σημειώσεις. Η πρώτη δεν με έφτασε γιατί όταν έπρεπε να εξηγήσω τι μου άρεσε και τι με χαλούσε ήμανε πολύ σκωπτική. Οπότε εξοπλίστηκα με το μπλε μου τετραδιάκι και το κόκκινο μου στυλό και κατέληξα ή παρατήρησα τα εξής.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το καλό με μία τέτοια ταινία είναι ότι έχει πολλούς προγόνους σε διάφορα είδη: ταινίες, παιχνίδια, κόμικ και τα παιδιά ξέρουν πάρα πολύ καλά το αλφαβητάρι της.  Για την ακρίβεια παίζουν ισότιμα μαζί του με τον απαραίτητο ομολογουμένως τσαμπουκά. Δεν φοβούνται να κάνουν π.χ.  ανατροπές σε σχέση με το ποιος χαρακτήρας θα ανάμενες να πράξει και σε ποια στιγμή αντικαθιστώντας το κλισέ με το αναπάντεχο.

Εμπλέκουν το κωμικό με το επικό και δραματικό στοιχείο χρησιμοποιώντας πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους. Από δραματικούς, πομπώδης χαρακτήρες τύπου Ακυλλώνιος, ακανθώδεις τύπου Οκτάβιος, σε comic relief χαρακτήρες τύπου Φλάβιο, σε χαρακτήρες που κάποιες στιγμές διακωμωδούν τον εαυτό τους τύπου Φάλκο και χαρακτήρες που το χιούμορ είναι σύμφυτο με την καφρίλα τους, ναι Ντράγκαρ. Αυτή η ταινία σε κρατούσε γιατί έδινε χώρο στους πρωταγωνιστές της να αποτυπώσουν τις σχέσεις τους. ‘

Πολύ καλή μπάλα:  η ομάδα γύρω από το Falco και το δίδυμο Dragar-Falco, οι ατάκες δινουν-παίρνουν. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η κινηματογράφηση είναι πιστή στο είδος της από τον τρόπο που τοποθετούνται τα πρόσωπα σε πρώτο ή δεύτερο πλάνο, μέχρι τον τρόπο που παρουσιάζονται οι ομάδες κλπ. Ειδικά στην παρουσίαση της εξώκοσμης παρουσίας που η καμέρα την ακολουθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή επιρροή στον θεατή.  Αυτό που με εντυπωσίασε όμως πιο πολύ ήταν το πόσο ενδιαφέρον είχαν οι μάχες  με γρήγορη καλά δεμένη κινηματογράφηση. Ο Κερμίτσης κάλυπτε τα μειονεκτήματα του πραγματικά όσο καλύτερα μπορούσε και μπράβο του.

Extra point: Η μουσική και διάφορες παραλλαγές του θέματος βοηθούν την πλοκή, δίνουν έμφαση, ξεκουράζουν. 

ΙΟΥ ΣΤΙΓΜΕΣ

  • Το αίμα. Ναι ρε γαμώτο λίγο αίμα κι όχι ομοιόμορφο άλλες στιμές παχύρευστο άλλες φορές νεράκι.
  • Μερικές τοποθεσίες δεν τους πολυβοήθησαν ομολογουμένως.
  • Τα πλάνα ήταν πάρα πολύ γεμάτα.
  • Η λεπίδα του κακούλη κουλά χαραγμένη.
  • Το banner των ευγενών άστο καλύτερα.
  • Και τα φεγγάρια ήταν πολύχρωμα.
  • Πολύ λάσπη αυτός στο τέλος, πολύ γλάσο ρε παιδιά. Δεν ήταν τούρτα.

PG-13 ολίγον.

ΑΣΧΕΤΩΣ

1. Και αυτή η προβολή ήτο sold out, σε σημείο που προσέθεσαν και την δεύτερη αίθουσα της ταινιοθήκης η οποία δεν είχε όμως τις ιδανικές συνθήκες του Ιντεάλ από άποψη προβολής και ήχου.

2. Αυτά τα παιδιά έχουν δέσει πολύ σαν ομάδα αφού σχεδόν όλο το καστ ήταν και πάλι εκεί. Ακόμα και ο σαλτιμπάγκος που γελούσε και μετά σπλατς.

3. Πολλοί φωτογράφοι. Συνέχεια τραβούσαν από εδώ, τραβούσαν από εκεί. Τραβούσαν μέσα στην αίθουσα, ξανά και ξανά. Εντάξει είμασταν γεμάτοι. ΓΕΜΑΤΟΙ.

Μάζεψε κι εσύ άμα μπορείς 1.000 άτομα και βάλε και τα ξαμαλέμε (700 ιντεάλ και καμμιά 300 στην ταινιοθήκη).

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Να τη δείτε πραγματικά άφοβα και να ζητήσουμε όλοι μαζί να διανεμηθεί στους σινεμάδες της επικράτειας.

Να εδώ είναι και η ΒΙΝΤΕΟ συνέντευξη με τους δύο αυτούς θεούληδες. 

INFO


Ημερομηνία: 2013Αγγλικός τίτλος:IndomitableΣκηνοθεσία: Θάνος ΚερμίτσηςΣενάριο: Γιάννης Ρουμπούλιας, Θάνος Κερμίτσης, Γιάννης Τζουβελέκης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ρουμπούλιας, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Γεωργία Γιαννακούδη, Μελέτης Γεωργιάδης Κυριάκος Κορογιάννης, Θάνος Κερμίτσης, Άρης Καπλανίδης, Γιώργος Μπούγος, Κωνσταντίνα Τάτση κ.α.

Links: The Site – IMDB – F/B – Twitter

brought to you by

 Frankenweenie

Frankenweenie, αχ Frankenweenie μία goth ψυχή που μυρίζει ψάρι και φασκόμηλο. Την εποχή των δεινοσαύρων είχε ήδη μάθει τον Bergman, τον Fassbinder, τον Fellini, τον Κουροσάβα αλλά και τον Humphrey, τον Buster, τον Gregory, τον Frank και όλους αυτούς με αποτέλεσμα όταν έφτασε στον Homo Sapiens να ξέρει και την Rita, την Laureen, την Greta, την Grace, την Marlene και όλες αυτές. Απαρηγόρητα κουλτουριάρα η μόνης της ψυχαγωγία ήταν (σ)το Πάρτυ, παρέα με τον Νεαρό Φρανκενσταϊν και τον Ροζ Πάνθηρα. Αλλά τελικά σώθηκε όταν είδε έναν Εφιάλτη πριν τα Χριστούγεννα, ότι ένας φίλος της παντρεύτηκε μια Νεκρή Νύφη και η ίδια Σκότωσε το Βασίλη. ‘Ετσι δέχτηκε ότι είναι Πολύ Σκληρή για να Πεθάνει κι ακόμα και ο Υπάνθρωπος Αράχνη αξίζει να ζει.

The Comedian
Μου αρέσουν τα blockbusters, τα Β-movies, το μπέηκον και η μπύρα. Μου αρέσει να σχολιάζω κιόλας.  Ε και λέω να τα συνδυάσω όλα τούτα εδώ πέρα. Άμα θέλετε τις διαβάζετε τις κριτικές μου. Αν πάλι δεν θέλετε δεν τρέχει και τίποτα, πάλι φίλοι είμαστε. Δεν τα ξέρω όλα για την ορολογία του σινεμά. Θεατής είμαι όπως και  εσύ. Πότε ξεκίνησα να βλέπω ταινίες; Ξέρω γω; Που να θυμάμαι;

cinepivates

Συντακτική ομάδα

4 σκέψεις σχετικά με το “2 Αδάμαστες Κριτικές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *