ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Λάρισας έρχεται από 10 έως 19 Φεβρουαρίου 2017. To Φεστιβάλ Λάρισας/artfools είναι από τα μεγαλύτερα περιφερειακά φεστιβάλ και συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρκετό κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό. Στη διάρκεια της 8ης διοργάνωσης φιλοξενήθηκαν 40 νέοι κινηματογραφιστές και αντίστοιχες φιλοξενίες προγραμματίζονται και για το 9ο.

Διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools στην πόλη της Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιλαμβάνει:

Α. Fashionfilms μια ξεχωριστή ενότητα με ταινίες από το χώρο της μόδας και αντίστοιχες δράσεις.

Β.Διαγωνιστικό Ελληνικό και Διεθνές με ταινίες μικρού μήκους.

Γ.Μαθητικό διαγωνιστικό με μαθητικές ταινίες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Δ. Παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, masterclass, εκθέσεις κ.α.

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα είναι αφιερωμένο στην τέχνη του ηθοποιού με τίτλο «Ποιώντας ήθος» και θα έχει προσκεκλημένους ηθοποιούς με αξιόλογη παρουσία στο χώρο του κινηματογράφου.

Κατά το διάστημα του φεστιβάλ έχουν προγραμματισθεί παράλληλες εκδηλώσεις με εργαστήρια, masterclass, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις και άλλες δράσεις που θα λάβουν χώρα σε αίθουσες της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους όρους συμμετοχής και τον τρόπο συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο επίσημο site του φεστιβάλ, www.artfoolsvideofestival.gr Οι συμμετοχές λήγουν στις 30 Οκτωβρίου 2016.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *