ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Το μαγικό σπίτι (A House of Magic)

3popcorn

house of magic 001

Στα παραμύθια βρίσκουμε συνήθως τις γάτες να είναι απαραίτητο αξεσουάρ για μάγισσες -μαζί με το σκουπόξυλο. Η μαγεία που θα βρει το εγκαταλελειμμένο τετράποδο εύστροφο γατάκι της ιστορίας θα είναι στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ταχυδακτυλουργού. Κι ενώ το γατάκι θα δυσκολευτεί να γίνει αποδεκτό από τον κούνελο και το ποντικάκι του ταχυδακτυλουργού σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει και τον πονηρό ανιψιό που έχει βάλει στο μάτι το σπίτι του γεροντάκου.

house of magic 003Να σημειώσουμε ότι ουδεμία συγγένεια δεν έχει το γατάκι (Thunder) με τον σκύλο (Bolt) προηγούμενης ταινίας animation του 2008. Κοντά στο ύφος της Pixar (Monsters Inc, Toy Story, Brave) αλλά με περισσότερη αληθοφάνεια και προσοχή στις λεπτομέρειες των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος.  Ο ηλικιωμένος ταχυδακτυλουργός είναι ένας σύγχρονος Τζεπέτο, ενώ τα παιχνίδια που έχουν αρκετές ομοιότητες με το Toy Story.

house of magic 004

Αρκετά ευχάριστα είναι και τα ακούσματα της ταινίας, με Cure (the Lovecats), Madness (House of Fun), Max & Simon (Maybe It’s Magic) ως Shakin’Stevens και μια ενδιαφέρουσα μίξη τζαζ με διαφορετικά μουσικά όργανα από παιχνίδια και την συμφωνική ορχήστρα των Βρυξελλών.

house of magic 005Αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει είναι οι διασκεδαστικές σκηνές δράσης της. Καταπληκτική δουλειά με κίνηση της κάμερας που θα ζήλευε κι ο Σπίλμπεργκ, που αλλάζει γωνίες και περνά ανάμεσα από αντικείμενα, από την αρχή κι όλας της ταινίας, όπως το γατάκι που προσπαθεί να περάσει το δρόμο, μετά όταν το κυνηγάει το εξαγριωμένο ντόμπερμαν ή όταν το γατάκι θα κυνηγάει το ποντικάκι, είναι καλογυρισμένες σκηνές που θα καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους.

house of magic 002house of magic 000

Τελικά να το δω; Είναι μια καλή επιλογή animation αν έχετε δει ήδη τα εξαιρετικά Τερατοκουτάκια (BoxTrolls), είναι όμως μια επιλογή που απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι μεγαλύτεροι δεν την ευχαριστηθήκαμε.

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *