Αφιερώματα

Ηθοποιοί που πήραν βάρος για ένα ρόλο

Το έχουμε ξαναπεί: η τέχνη απαιτεί θυσίες! Κάποιες μικρές κι ασήμαντες κι άλλες επίπονες και επικίνδυνες. Στις τελευταίες ανήκουν, φυσικά, όλες εκείνες που έχουν άμεση σχέση με την υγεία ενός/μιας ηθοποιού με μια από τις πιο συνηθισμένες οι αλλαγή του βάρους του/της.

Έχοντας συγκεντρώσει εκείνες που μας έχουν φανεί πιο δραματικές όσον αφορά την απώλεια βάρους, βλέπε http://cinepivates.com/2014/01/actors-weight-loss.html, αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο και για εκείνους που για κάποιο ρόλο αναγκάστηκαν να πάρουν κιλά, κερδίζοντας κιόλας, μερικές φορές και το πολυπόθητο αγαλματίδιο της Ακαδημίας!

 

George Clooney

george-clooney-syriana

O μεσήλικας γόης και πόθος (σχεδόν) όλων των γυναικών έκανε τη θυσία του να τσαλακώσει την εικόνα του αυξάνοντας το βάρος του κατά 19 ολόκληρα κιλά για την ταινία Syriana, θυσία που του χάρισε το Oscar B Ανδρικού το 2006.

 

Robert De Niro

Robert De Niro Raging Bull Weight Gain

Για την ταινία Raging Bull του Martin Scorsese o Robert De Niro υποδύθηκε τον Jake La Motta και η ερμηνεία του όπως σε συνδυασμό με το ότι για το ρόλο είχε πάρει 27 ολόκληρα κιλά του χάρισε το Oscar A Ανδρικού.

 

Tom Hardy

 

Ο Tom Hardy έχει πάρει βάρος για κάποιο ρόλο όχι μία, αλλά δύο φορές: για την ταινία Bronson, για την οποία πήρε 19 κιλά και για το The Dark Knight Rises, για το οποίο πήρε 15 κιλά.

 

Matt Damon

matt-damon-weight-gain-the-informant

O Matt Damon είναι ένας από τους τέσσερις μόλις ηθοποιούς που συμπεριλαμβάνονται και στις δύο λίστες μας: έχει χάσει και έχει πάρει πολλά κιλά για κάποιο ρόλο. Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται για το ρόλο του στην ταινία The Informant!, για τον οποίο πήρε 15 κιλά.

 

Renee Zellweger

bridget-jones-diary Renee Weight Gain

Άλλο ένα παράδειγμα εντυπωσιακής αποφασιστικότητας! H Renee Zellweger πήρε περίπου 20 κιλά για το ρόλο της ως Bridget Jones, τα έχασε μέσα σε λίγους μήνες για το Chicago και τα ξαναπήρε αμέσως μετά για το Bridget Jones The Edge of Reason!

 

Russell Crowe

body_of_lies Russel Crowe weight gain

Ο πάντοτε μυώδης Russell Crowe για την ταινία Body of Lies πήρε 33 ολόκληρα κιλά! Έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να έχει καταφέρει να χάσει και πολλά από εκείνα τα κιλά…

 

Christian Bale

American_Hustle_Christian Bale Weight Gain

Ο Christian Bale είναι πάντα εντυπωσιακός στις ερμηνείες του είτε ως Batman, είτε ως (αδερφός του) Fighter, ως Machinist κλπ. Για όλους τους παραπάνω ρόλους έχει κάνει θυσίες που σχετίζονται με το βάρος του. Η τελευταία θυσία που έχει κάνει είναι να πάρει 20 κιλά για το American Hustle, κάτι που τον έβαλε στη λίστα των υποψηφίων για Oscar A Αντρικού φέτος!

 

Charlize Theron

Charlize Theron Monster Weight Gain

Η πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη δε μπορούσε παρά να τσαλακωθεί εντελώς προκειμένου να την πάρει στα σοβαρά το Hollywood. Ξύρισε τα φρύδια της, υπόμεινε πολλές ώρες μακιγιάζ καθημερινά και πήρε 12 κιλά για το ρόλο της στην ταινία Monster. Η Ακαδημία εκτίμησε τελικά το πάθος της και της χάρισε το αγαλματίδιο. Παραμένει η πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη.

 

Jared Letto

Jared-Leto-weight-changes

Ίσως η πιο δραματική μεταμόρφωση στη λίστα μας. Ο εξαιρετικός και πάντοτε αδύνατος Jared Leto πήρε 30 κιλά για να υποδυθεί τον δολοφόνο του John Lennon στην ταινία Chapter 27.

Vincent D’Onofrio

Vincent D' Onofrio Weight Gain

Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι όταν έχεις την τιμή να σε σκηνοθετεί ο Stanley Kubrick το να πάρεις και 35 κιλά είναι απλώς προνόμιο κι όχι κάποια μεγάλη θυσία που πρέπει να κάνεις για την τέχνη.

 

Hilary Swank

oscars-actress-million-dollar-baby-weight-gain

Και μπορεί τα νούμερα όσον αφορά τις γυναίκες να μην ακούγονται τόσο εντυπωσιακά, αλλά αν υπολογίσει κανείς την αναλογία σε σχέση με το ύψος τους είναι εξίσου extreme με εκείνα των ανδρών. Η Hilary Swank πήρε 10 κιλά (μύες κυρίως) για το Million Dollar Baby και οι κόποι της απέδωσαν καρπούς: κέρδισε το δεύτερο Oscar της καριέρας της!

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *