ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Αγέλαστος Πέτρα» του Φ.Κουτσάφτη με ελεύθερη είσοδο

Η Αγέλαστος Πέτρα (2000) του Φίλιππου Κουτσαφτή θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδοστη Λέσχη «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» (Φερών 3, Πλατεία Βικτωρίας) το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20.00. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πριν από την προβολή θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισήγηση από τον Γιάννη Καραμπίτσο, ο οποίος θα συντονίσει και την συζήτηση μετά το τέλος της προβολής.

koutsaftis

Παρών στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα μιλήσει στο κοινό, τόσο για την Αγέλαστο Πέτρα, όσο και για την τελευταία του ταινία, Αρκαδία, Χαίρε που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

agelastos_petra1

Η Αγέλαστος Πέτρα είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Ελευσίνα. Το παρελθόν και το παρόν σε πλήρη αντίθεση, συνυπάρχουν σε έναν τόπο μολυσμένο από την σύγχρονη βιομηχανία και ο οποίος φιλοξενούσε τα Ελευσίνια Μυστήρια, τις τελετές που μυούσαν τους αρχαίους έλληνες στο θαύμα της ζωής και της εναλλαγής με τον θάνατο.

Στην αγέλαστο πέτρα κάθησε η θεά Δήμητρα όταν έψαχνε την Περσεφόνη. Στην Ελευσίνα, την πόλη των αρχαίων Μυστών. Μια ταινία χωρίς αγγεία, ανασκαφές, αρχαιολόγους, και βρώμικα επαρχιακά δρομάκια.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *