ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κριτικής αξιολόγησης των μαθητικών ταινιών που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης… μια ευκαιρία».
planitis-efkairia
Από τις συνολικά 244 ταινίες μικρού μήκους που κατατέθηκαν στη φετινή διοργάνωση, η κριτική επιτροπής του διαγωνισμού απένειμε διακρίσεις στις ταινίες:

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Κατηγορία Μυθοπλασίας: πρώτο βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «Η Άλλη Όψη»,  δεύτερο βραβείο στο δημοτικό σχολείο Βαρνάβα Αττικής για την ταινία «Χρονογραμμή», τρίτο βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για την ταινία  «Η επόμενη μέρα».

Κατηγορία Ντοκιμαντέρ: 1ο Βραβείο: Μαγειρεύοντας με το Μίνωα 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας , 2ο Βραβείο: Από το Πυριτιδοπείο… στο Μπαρουτάδικο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.Κατηγορία Animation: Βραβείο καλύτερου animation: Το Άρωμα των Λουλουδιών, Δημοτικό Σχολείο Κατσικά ΙωαννίνωνΚατηγορία Πρωτότυπη Μουσική: 1ο Βραβείο: Από Καρδιάς 4ο Δημ. Σχολείο Ελληνικού , 2ο Βραβείο: Αυτό το Χαμόγελο είναι στο Χέρι σου να Μείνει Δημ. Σχολείο Κροκέων 3ο Βραβείο (Ισοτίμως) Το άρωμα των λουλουδιών Δημ. Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων, …Και Μετά θα πάει στα εγγόνια μας, Δημ. Ποσειδωνίας Σύρου
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στην κατηγορία της μυθοπλασίας πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία «Κοίταξε με» του Γυμνάσιου Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο δεύτερο βραβείο ισοψήφησαν οι ταινίες «Ηρώ» του  Εσπερινού Γυμνασίου – Λύκειου Κω και στις «Σκιές» του 5ου Γελ Καβάλας και το τρίτο βραβείο απονέμεται στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου με το φιλμ «Η πρώτη αγάπη».

Κατηγορία Ντοκιμαντέρ: Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: Τι θα ήμασταν πες μου… χωρίς τα τραγούδια, 1ο ΕΠΑΛ ΆργουςΚατηγορία Πρωτότυπη Μουσική

1ο Βραβείο: Ουτοπία, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σύμης2ο Βραβείο (Ισοτίμως)– Εκτός Ύλης, 2ο Γυμνάσιο Χανίων
– Η Τελική Ευθεία, Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου τιμήθηκε με ειδική μνεία για τη συστηματική και δυναμική συμμετοχή των μαθητών της.
Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *