ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Άγρια Όνειρα (Mean Dreams)

two-half-popcorn

Εντασσόμενο στο είδος του Lovers on the Run, τα Άγρια Όνειρα (Mean Dreams) είναι μία αξιοπρεπής προσθήκη. Αυτή τη φορά το νεότατο ζευγάρι ερμηνεύουν ο Τζος Γουίγκινς και η Σόφι Νελίς. Η Κέισι της δεύτερης υφίσταται κακομεταχείριση από τον πατέρα της (ο υπέροχος Μπιλ Πάξτον σε έναν από τους τελευταίους ρόλους της ζωής του). Ο σύντροφός της, Τζόνας (Γουίγκινς) αποφασίζει να την πάρει να φύγουνε (σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη), έχοντας πρώτα κλέψει από τον πατέρα της μία βαλίτσα με χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών. Να προσθέσουμε εδώ ότι ο εν λόγω πατέρας είναι αστυνομικός, οπότε το νεαρό ζευγάρι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις Αρχές.

mean-dreams001

Μπορεί να μην έχει να προσφέρει τίποτα καινούριο στο είδος των ταινιών με κυνηγημένους εραστές, ωστόσο ο διευθυντής φωτογραφίας Στιβ Κόζενς (Born to be blue, Snow cake) κινηματογραφεί υπέροχα τις αχανείς καναδικές εκτάσεις, ενώ οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές είναι αξιοπρεπείς μέσα στην αθωότητα και την ανάγκη τους να ζήσουν ευτυχισμένοι (εκείνη που ξεχωρίζει από τους δύο είναι η Σόφι Νελίς που την είχαμε δει και στην Κλέφτρα Βιβλίων).

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο θέλει να το σκάσει και να φτάσει στον ωκεανό (ψυχαναλυτικά ο ωκεανός εκφράζει την ανάγκη για ελευθερία) και ο θεατής φτάνει να ενδιαφέρεται για τη μοίρα τους, αν και ο σκηνοθέτης Νέιθαν Μορλάντο, στη δεύτερη του ταινία, μοιάζει να κρατά μια λίστα όπου τσεκάρει επιτεύγματα (τσάντα με χρήματα – τσεκ, σκληρός πατέρας – τσεκ, συνωμοσία από τις αρχές – τσεκ).

Σίγουρα όχι κακή, αλλά όχι και μία ταινία που θα μπορούσε να ανανεώσει το είδος.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *