ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται

2popcorn

alexander-and-the-terrible-horrible-no-good-very-bad-day

Βασισμένη στο βιβλίο της Judith Viorst η ταινία ξεκινάει όπως ακριβώς και το βιβλίο, ο 11χρονος Alexander βρίσκει μια τσίχλα κολλημένη στα μαλλιά του κ μετέπειτα αντιμετωπίζει τη χειρότερη έως τώρα μέρα της ζωής του, με τη μια κακοτυχία να διαδέχεται την άλλη. Και μάλιστα τις παραμονές των γενεθλίων του. Όταν δε, μοιράζεται με την οικογένειά του τα όσα έχουν συμβεί, δεν βρίσκει την επιθυμητή για εκείνον συμπαράσταση και κατανόηση. Ο μικρός μας ήρωας αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά μόνο στον ίδιο, ώσπου την επομένη μέρα όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

slice_alexander_terrible_horrible_no_good_very_bad_day_book_cover_imageΟ σκηνοθέτης αφηγείται με μάλλον υπερβολικό τρόπο την καταστροφική μέρα όλων, έχοντας όμως στο πλευρό του καλές ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές προεξέχοντος του Steve Carrell ο οποίος ερμηνεύει ένα ρόλο μπαμπά-νταντάς απόλυτα εναρμονισμένο στις τάσεις των ημερών, καθώς και μια μεστή Jennifer Garner στο ρόλο της καριερίστας μαμάς.

Μέσα από μια παιδική ταινία ο Miguel Arteta αποτυπώνει πως τα μέλη μιας οικογένειας βιώνουν ο καθένας τη δική του χειρότερη μέρα απορροφημένοι ο καθένας στα δικά του προβλήματα.

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad DayΜε μια απλοϊκή σκηνοθετική ματιά, με στιγμές αφημένες στην τύχη και παράλληλες συμπτώσεις ο Arteta καταλήγει πως τα όποια προβλήματα και οι όποιες κακοτυχίες δεν μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά μια οικογένεια όταν εκείνη παραμένει ενωμένη.

Ο Arteta σκηνοθετεί με επιτυχία κάποιες χιουμοριστικές σκηνές όπως του Steve Carrell φορώντας πουκάμισο πειρατή στο κινέζικο εστιατόριο, σε αντίθεση με άλλες που αποδίδονται κάπως υπερβολικά χάνοντας το στοιχείο του ρεαλισμού.

Σε γενικές γραμμές μια ευχάριστη ταινία να παρακολουθήσουν οι γονείς με τα παιδιά τους, που όμως δεν έρχεται να προσθέσει κάτι καινούριο στο είδος της οικογενειακής κωμωδίας.

Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνοντας πως κακές μέρες όλοι μας έχουμε ανά περιόδους, εστιάζει στο να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και χαμόγελο μιας κι η ζωή συνεχίζεται και πάντα μια καινούργια καλύτερη μέρα ξεκινάει.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *