ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι κινηματογραφικές αίθουσες τιμούν τον Θ.Αγγελόπουλο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από τον θάνατο του σπουδαίου δημιουργού, Θόδωρου Αγγελόπουλου. Από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου οι ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη θα συναντήσουν ξανά το κοινό μέσα στις αίθουσες κινηματογράφων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Οι κόπιες που θα προβληθούν θα είναι σε φιλμ και θα έχουν όλες και αγγλικούς υπότιτλους. Μόνο η ταινία Οι Κυνηγοί θα προβληθεί με γαλλικούς υπότιτλους.

Οι αθηναϊκές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις ταινίες καλύπτουν είναι οι: Δαναός, Ατλαντίς, Νανά, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη Λαΐς, Τιτάνια, Cine Παράδεισος, Gazarte, Πτι Παλαί και το auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου που τιμητικά φέρει από πέρσι το ονοματεπώνυμο του σκηνοθέτη.

Προβολές θα γίνουν επίσης στα Ster Cinemas Θεσσαλονίκης και το Χατζηγιάννειο της Λάρισας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: Η Εκπομπή (μικρού μήκους),  Αναπαράσταση, Μέρες του ’36, Ο Θίασος, Οι Κυνηγοί, Ο Μεγαλέξανδρος, Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη (μικρού μήκους), Ταξίδι στα Κύθηρα, Ο Μελισσοκόμος, Τοπίο στην Ομίχλη, Το Μετέωρο βήμα του πελαργού, Το Βλέμμα του Οδυσσέα, Μια Αιωνιότητα και μια μέρα, Το Λιβάδι που δακρύζει, Η Σκόνη του Χρόνου.

Όπως ίσως να έλεγε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης -χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο του στίχο του Τ.Σ. Έλιοτ- «in my end is my beginning».

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ώρα 11:00, στον Άγιο Λάζαρο Κοιμητηρίου Αθηνών. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “Οι κινηματογραφικές αίθουσες τιμούν τον Θ.Αγγελόπουλο

  • Εξαιρετική η κίνηση της διάθεσης των χρημάτων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς!Μπράβο!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *