ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ανησυχία εκφράζει η ΕΣΠΕΚ για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

espek

Την ανησυχία της για το πώς οι εξελίξεις στην ΕΡΤ (κυρίως η παραίτηση του Νίκου Μιχαλίτση από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ και η γεμάτη υπονοούμενα επιστολή του για τον τρόπο διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο) θα επηρεάσουν την οπτικοακουστική παραγωγή εκφράζει σε επιστολή της η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ).

Η επιστολή φέρει τον τίτλο «Τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ;»

ert00005

Παρακάτω μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη:

«Η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) έχει εκφράσει δημόσια, ειδικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ανησυχία της για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η διαχείριση της σύγχρονης οπτικοακουστικής πραγματικότητας. Η ελληνική παραγωγή περιορίζεται σε ντοκιμαντέρ και κάποιες εκπομπές λόγου. Πλήρης απουσία μέχρι σήμερα δραματοποιημένου ελληνικού προγράμματος, σχεδόν τρία χρόνια μετά την επανασύστασή της. Η πολιτική για τον κινηματογράφο, ανατέθηκε “με πανευρωπαϊκή πρωτοπορία” σε υπαλλήλους της ΕΡΤ που δεν έχουν κινηματογραφική εμπειρία.

» Πληροφορίες διαχέονται ότι όποιος δεν είναι “αρεστός” δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα με την αποπομπή του κου Κρίμπαλη λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του.

» Πληροφορίες διαχέονται ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος (συνδικαλιστές, παραγοντίζοντες, κλπ) είναι οι συνομιλητές της Διοίκησης και διαμορφωτές της πολιτικής της. Πληροφορίες διαχέονται ότι οι παρέχοντες «υπηρεσίες» ή οι έχοντες συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα της Διοίκησης τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης.

» Όμως το κείμενο της παραίτησης του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας, κου Νίκου Μιχαλίτση, επιβεβαιώνει “τις διαχεόμενες πληροφορίες” εκ των έσω. Ο κος Μιχαλίτσης έφερε την ΕΡΤ στον 21ο αιώνα με την υβριδική τηλεόραση, κ.α. Γιατί κάποιοι θέλουν να την κρατούν στις κακές στιγμές του 20ού αιώνα;

» Επειδή από καιρό ανησυχούμε για το μέλλον του δημόσιου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τον οποίο επί χρόνια έχουμε στηρίξει με την δουλειά μας και έχουμε προβάλει με τις διακρίσεις της δουλειάς μας στο εξωτερικό, ρωτάμε: Ανησυχεί ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ για τον δρόμο στον οποίο την οδηγεί η παρούσα διοίκηση;»

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *