ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Barbie, Η Πριγκίπισσα και η Ροκ Σταρ

2popcorn

barbie Μια ακόμα ταινία animation με πρωταγωνίστριες τις κούκλες του γνωστού brand name. Αυτή την φορά έχουμε την Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ και την Ροκ Σταρ Έρρικα έτοιμες να πάνε κατασκήνωση. Τα μπερδέματα ξεκινούν όταν από λάθος καταλήγει η Έρρικα στην Βασιλική κατασκήνωση και η Κόρτνεϊ στην Ποπ. Και οι δύο αναγκάζονται να κοινωνικοποιηθούν σ΄ ένα περιβάλλον που δεν έχουν συνηθίσει. Και τελικά θα καταλήξουν να προετοιμάζονται για ένα διαγωνισμό τραγουδιού που τις θέλει ανταγωνίστριες.

Barbie-in-Rock-N-Royals__Μια ταινία που βρίθει από μηνύματα, ευκολόπεπτα και απαραίτητα για μικρά παιδιά. Δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, μαθαίνουν να συνυπάρχουν, να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται την διαφορετικότητα του άλλου. Ένας μάταιος ανταγωνισμός που υποκινείται από δόλο και ματαιοδοξία, αλλά καταλήγει στην υπερνίκηση της φιλίας και της αγάπης. Και όλα αυτά τραγουδώντας! Πρόκειται για την τριακοστή ταινία της σειράς, η οποία διατηρεί σταθερή προσήλωση στην επισήμανση της ανάγκης της φιλίας και της συμφιλίωσης, στην ενθάρρυνση της ταπεινότητας και της μετριοφροσύνης έναντι του κομπασμού και της ειρωνείας.

Τελικά να την δώ; Αν έχετε μικρά κορίτσια – που σίγουρα έχετε, για να μπαίνετε στην διαδικασία να ρωτάτε για αυτήν την ταινία- είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα έχετε γλυτώσει από το τυφώνα των ταινιών Barbie, γιατί να γλυτώσετε από αυτήν;

barbieFun Trivia: Στο γραφείο της Λαίδη Άνν, υπεύθυνης της Βασιλικής Κατασκήνωσης, υπάρχουν κρεμασμένα κάδρα από χαρακτήρες προηγούμενων ταινιών Barbie, της Δούκισσας Αμαλίας από το Barbie: The Princess & The Popstar και της Αλεξάνδρας Πρίβετ από το Barbie: Princess Charm School.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *