ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Blair Witch: Η Επιστροφή

2popcorn

Δεκαεπτά χρόνια έχουν περάσει και η μάγισσα ακόμα καραδοκεί στο δάσος Black Hills του Maryland. Εν δυνάμει θύματα της είναι μια ομάδα νεαρών που είναι αποφασισμένη να βρει την αδελφή ενός μέλους της ομάδας που έχει χαθεί στο δάσος από την προηγούμενη ταινία.

_DSC0194.ARW

Το Blair Witch δεν χρειάζεται συστάσεις. Μια από τις ταινίες που συζητήθηκε περισσότερο από ότι αγαπήθηκε. Με πλάνα από κάμερες οικιακής χρήσης που τις κρατούν χέρια ανθρώπων που τρέχουν μέσα σ’ ένα σκοτεινό δάσος για να γλυτώσουν από μια ανεξήγητη απειλή. Κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να σου προκαλέσει ζαλάδα αλλά και ικανό να χτίσει ένα μύθο γύρω από το όνομα του περί αληθινής ιστορίας. Σίγουρα πάντως κάποιοι από εμάς δεν βρίσκουν πια και τόσο καλή ιδέα το να διανυκτερεύσεις σ’ ένα δάσος. Το αποπαίδι του 2016 μιμείται το πρωτότοκο όσο περισσότερο μπορεί. Πλέον οι ήρωες έχουν εξοπλιστεί με προηγμένες κάμερες, GPS, drones και applications στα “έξυπνα” κινητά. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να τους σώσει. Η μάγισσα δεν αστειεύεται, συνθλίβει την τεχνολογία και διψάει για αίμα.

_DSC0963.ARW

Μην περιμένεις πρωτοτυπίες αλλά να είσαι προετοιμασμένος για ξαναζεσταμένο φαγητό. Θα τιναχτείς από το κάθισμα σου αρκετές φορές με το γνωστό τέχνασμα των jump scares- όταν ένα θρίλερ δεν ξέρει πως αλλιώς να ταράξει το κοινό του. Θα αγχωθείς με τον εγκλωβισμό στα σκοτάδια και ειδικά η τελευταία σεκάνς στο σπίτι θα σε αποτελειώσει αν είσαι κλειστοφοβικός. Επιπλέον, όσες δραμαμίνες και να πάρεις την ζαλάδα δεν την γλυτώνεις, σταθερό πλάνο δεν υπάρχει και ο πανικός των ηρώων εκφράζεται κυρίως μέσα από την ασάφεια που επικρατεί στις λήψεις. Παραμένει εντυπωσιακό πάντως το μοντάζ και η ευρηματικότητα στις τοποθετήσεις των καμερών ώστε να γίνουν λήψεις από διάφορες οπτικές γωνίες.

Κοινώς τρέχουμε τώρα….προς την αίθουσα, μακριά από αυτήν ….. ζύγισε την αγάπη σου για θρίλερ και διάλεξε κατεύθυνση.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *