ΘΕΜΑΤΑΠρόσωπα

Bright Stars: Margaret Qualley

Μπορεί αυτήν την περίοδο το “Squid Game” να είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις των συνδρομητών του Netflix, ωστόσο στο Top 10 υπάρχει μια σειρά που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. “Maid” είναι ο τίτλος της και Μάργκαρετ Κουάλεϊ είναι η πρωταγωνίστρια, ένα κορίτσι που δεν μας είναι και παντελώς άγνωστο.

Margaret’s Bio

Η Σάρα Μάργκαρετ Κουάλεϊ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1994 στη Μοντάνα των ΗΠΑ και έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Είναι κόρη της Άντι ΜακΝτάουελ και του Πολ Κουάλεϊ. Ασχολήθηκε αρχικά με το μπαλέτο, φοιτώντας στο American Ballet Theatre. Στα δεκαέξι της αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χορό και να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ως μοντέλο συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους μόδας. Έπειτα, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην υποκριτική, μετακομίζοντας στο Λονδίνο και σπουδάζοντας στο Royal Academy of Dramatic Art.

Filmography

Η πρώτη της δουλειά ως ηθοποιός ήταν το 2013 στην ταινία “Palo Alto” της Τζία Κόπολα δίπλα στον Τζέιμς Φράνκο και την Έμμα Ρόμπερτς. Τον επόμενο χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη, συμπρωταγωνιστώντας με τον Τζάστιν Θερού στη σειρά που την ανέδειξε, το “The Leftovers”. Το 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά σε blockbuster film, στην ταινία “Nice Guys” με τους Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ.


Το 2019 την είδαμε στη σειρά του Netflix, “Ιώ” και στο “Κάποτε στο Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο. Ακολουθούν ακόμα οι ταινίες “Strange but true” και “Σίμπεργκ” με την Κρίστεν Στιούαρτ. Πέρσι, συμπρωταγωνίστησε με την Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στην ταινία “Ένας χρόνος στην Νέα Υόρκη”, που άνοιξε την αυλαία της Μπερλινάλε, και υποδυόταν τη νεαρή ποιήτρια Τζοάνα που εργαζόταν ως βοηθός στο λογοτεχνικό πρακτορείο της Μάργκαρετ και απαντούσε στα γράμματα θαυμαστών του συγγραφέα J. D. Salinger.


Φέτος, την απολαμβάνουμε στην σειρά του Netflix, “Maid”, που βασίζεται σε αυτοβιογραφία της Στέφανι Λαντ και αγγίζει θέματα όπως η βία, ο εθισμός, η κακοποίηση, η επιβίωση.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *