Να Με Φωνάζεις Με Τ’Ονομα σου (Call me by your name)
Κάπου στη εξοχή της Βόρειας Ιταλίας, αρχές της δεκαετίας του ’80, απόφοιτος σπουδαστής επισκέπτεται τον Καθηγητή του στην βίλα όπου διαμένει, προκειμένου να μελετήσει και να περάσει μερικές ημέρες. Η γνωριμία με τον έφηβο γιό της οικογένειας θα εξελιχθεί σε ένα καλοκαιρινό ρομάντζο αλλά και σε μία σχέση αγάπης αληθινής όπου ο χρόνος και ο τόπος θα παίξουν καθοριστική σημασία. Υπό το βλέμμα των γονιών, θα μοιραστούν μουσική, έρωτα, ταξίδια, την ίδια την Ιταλική ύπαιθρο και τις ομορφιές της αλλά το φινάλε γνωρίζουν και οι δύο πως είναι προδιεγεγραμμένο.
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Andre Aciman, η ιστορία πατάει σε τεντωμένο σχοινί από την αρχή μέχρι το τέλος. Εκεί όμως έρχεται η δεξιοτεχνία στην διασκευή του σεναρίου από τον James Ivory (Maurice, A Room With A View, Howards End, Remains of The Day) ο οποίος γνωρίζει πως να διασκευάσει μια ιστορία αγάπης και έρωτα από λογοτεχνικό κείμενο και να αποδώσει τα μέγιστα. Η σκηνοθεσία του Guadagnino απόλυτα εναρμονισμένη με το Ιταλικό τοπίο, το ηλιόλουστο σκηνικό και το σενάριο το οποίο σταδιακά βγάζει στην επιφάνεια την έλξη και την ομορφιά (όπως σταδιακά όμορφα βγαίνει και το άγαλμα από την θάλασσα) και μας συστήνει την ιστορία αγάπης που ωριμάζει για να έρθει στο αναπόφευκτο τέλος της.
Αγνότητα, συναισθήματα, σεξουαλική αφύπνιση, εξερεύνηση και η τύχη του να ζει κανείς κάτι που ίσως άλλοι να μην καταφέρουν ποτέ, το Call me by your name συστήνεται εξ΄αρχής ως μια ταινία εξαιρετικού σεναρίου και διαλόγων (με αποκορύφωμα τα λόγια του πατέρα λίγο πριν το φινάλε ) αλλά και με δύο υπέροχες ερμηνείες. O Armie Hammer, η προσωποποίηση της Αμερικάνικης ομορφιάς, στον ρόλο του Oliver που θέλει, διστάζει αλλά στο τέλος θα ζήσει αυτό που είναι γραφτό και ο Timothee Chalamet, ηθοποιός αποκάλυψη της χρονιάς που διεκδικεί Oscar ερμηνείας δίπλα στον Gary Oldman και τον Daniel Day Lewis, με την εφηβική φρεσκάδα και νιότη του, εκφράζει την σεξουαλική αφύπνιση αλλά και την πρώτη απογοήτευση (η οποία εκδηλώνεται σε μία από τις ωραίοτερες σκηνές φινάλε με γκρο-πλαν που είδαμε τα τελευταία χρόνια).
Εξαιρετική δουλειά στην φωτογραφία και την καλλιτεχνική διεύθυνση και με τα εξαιρετικά και υψηλής αισθητικης τραγούδια του Sufjan Stevens, το Call Me By Your Name γίνεται κατευθείαν η καλύτερη δουλειά του σκηνοθέτη έως τώρα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το ταλέντο και την πείρα του James Ivory στην μεταφορά λογοτεχνίας στον κινηματογράφο και αποτελεί την ευκαιρία του ενενηντάχρονου Ivory να κατακτήσει το Oscar σεναρίου. Υποψήφιο για τέσσερα Oscar (Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου και Τραγουδιού) αυτή η ταινία είναι αναμφισβήτητα η πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς και πολλά άλλα.