ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Κέντρο ευφυΐας (Central Intelligence)

one-half-popcorn

Πράκτορας της CIA, ο οποίος κατηγορείται για προδοσία (Ντουέιν Τζόνσον) βρίσκει μέσω Facebook έναν παλιό του φίλο που δουλεύει ως λογιστής. Θέλοντας τη βοήθειά του, τον προσεγγίζει και τον εμπλέκει σε ένα κατασκοπικό κυνηγητό, από το οποίο εκείνος (Κέβιν Χαρτ) προσπαθεί να ξεφύγει πάση θυσία.

central-intelligence-001

Λες και βγήκε από τη δεκαετία του 1980 (και τις γνωστές μπατσο-περιπέτειες τύπου Μπάτσος Διαμάντι κ.λπ.) η ταινία του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ (Οικογένεια Μίλερ) είναι μια αδιάφορη περιπέτεια που προσπαθεί να είναι αστεία (αλλά δεν είναι) και το μόνο της θετικό στοιχείο είναι η παρουσία του Ντουέιν Τζόνσον, που έχει αρχίσει να κατανοεί ότι οι κωμικοί ρόλοι ταιριάζουν στην περσόνα του. Αλλά και πάλι, το κωμικό το είχε περισσότερο στον «Ηρακλή».

Η ταινία δεν παίρνει βέβαια τον εαυτό της στα σοβαρά, αλλά ουσιαστικά δεν έχει και υπόθεση. Μία μυστική συναλλαγή για την ανταλλαγή κάποιων κωδικών που θα οδηγήσουν σε καταστροφή του κόσμου; Και αυτός που καλείται να σώσει τον κόσμο είναι ένας πρώην παχουλός, νυν ντούκι τύπος που κάποτε του έκαναν bullying στο σχολείο και ένας γκρινιάρης με υπερβολικά τσιριχτή φωνή; Ο Κέβιν Χαρτ προσπαθεί εδώ να μάς θυμίσει τον Έντι Μέρφι, υιοθετώντας τους μανιερισμούς του Μέρφι, αλλά χωρίς τόσο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η υστερία του μού φάνηκε ιδιαιτέρως εκνευριστική.

central-intelligence-0002

Ακόμα και το «μυστήριο» το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας είναι μάλλον προβλέψιμο, ενώ αρκετά από τα cameo χαραμίζονται (όπως αυτό του Τζέισον Μπέιτμαν που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δέχθηκε να το κάνει).

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *