ΕΠΙΚΑΙΡΑΤαινίες της Εβδομάδας

Η κινηματογραφική εβδομάδα (2/7/2015)

Μία μόνο νέα ταινία προβάλλεται στις αίθουσες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (μετά τις ακυρώσεις που προκάλεσε το δημοψήφισμα), συνεχίζονται όμως και οι προβολές του Athens Open Air Film Festival. Ας δούμε τι μπορούμε να δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Σχέση 5 με 7

5to7-poster_122x186_acf_croppedΝεαρός επίδοξος συγγραφέας γνωρίζει στη Νέα Υόρκη παντρεμένη Γαλλίδα με δύο παιδιά και ξεκινάει μια σχέση μαζί της. Η σχέση μπορεί να διαρκεί μόνο μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα. Αρχικά ο ήρωας, ο Μπράιαν, αποδέχεται αυτή τη σύμβαση, στη συνέχεια μοιάζει να αντιδρά. Μοναδική πρόταση της εβδομάδας, δεν είναι κακή για να ξεσκάσει κανείς σε θερινό σινεμαδάκι. Πάντως, η ταινία μάλλον θα μείνει γνωστή ως «η ταινία της εβδομάδας του δημοψηφίσματος».

Tyler: two-half-popcorn

 

Athens Open Air Film Festival

Πρεμιέρα XXL!

MAGIC MIKE XXL

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Tanweer παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Magic Mike XXL» σε πρώτη προβολή αποκλειστικά για το φεστιβάλ, στο Ελληνίς Cinemax. Η παρέα του Magic Mike επιστρέφει. Αυτή τη φορά, οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, μαζί με παλιούς και νέους φίλους, ανεβάζουν ρυθμούς και παίρνουν τους δρόμους –με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες.

Ιλιγγιώδης Σκορσέζε

after3(1)

Η συνέχεια έρχεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με την ντελιριακή νυχτερινή οδύσσεια «Μετά τα μεσάνυχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Η δημιουργία του Σκορσέζε δεν είναι ταινία τρόμου αλλά μια καφκικών διαστάσεων κωμωδία του παραλόγου όπου μερικοί από τους πιο αρχέγονους ανθρώπινους φόβους και κάμποσα υπαρξιακά άγχη χωρούν μέσα σε ένα σαρδόνιο παιχνίδι με την αγωνία και τις προσδοκίες του θεατή.

Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία

The French Connection_03(1)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 10 Ιουλίου το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, την ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία», με την υποστήριξη της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Εξαίσιο δείγμα της λαμπρής αμερικανικής παραγωγής των ’70s και με μηδενιστικό χαρακτήρα, το βραβευμένο με πέντε Όσκαρ «Ανθρωπος από τη Γαλλία» αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη δημιουργία του Γουίλιαμ Φρίντκιν.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *