ΕΠΙΚΑΙΡΑ

To Concept Factory δέχεται αιτήσεις

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Concept Factory, το νέο εργαστήριο σεναρίου και παραγωγής που εγκαινιάζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Σεπτεμβρίου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Athens Film Lab – στις 17, 18 και 23 Σεπτεμβρίου.

shooting-films

Με στόχο τον εντοπισμό και τη διόρθωση προβλημάτων που συχνά ενυπάρχουν στα αρχικά στάδια της δημιουργίας, το Concept Factory θα εστιάσει στη διερεύνηση των καλλιτεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων που καθορίζουν την προοπτική ενός κινηματογραφικού project μεγάλου μήκους.

Δέκα πρότζεκτ σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης θα συμμετέχουν, κατόπιν επιλογής, σε αυτό το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ημερών, που έχει στόχο να αναλύσει τις κινηματογραφικές ιδέες υπό ένα σφαιρικό πρίσμα (script & project development, pitching, production & co-production).

poster-nixtes-premieras-largeΣτο εργαστήριο θα συμμετέχουν καθηγητές και επαγγελματίες του χώρου, σε άμεση σχέση με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου, στις 23 Σεπτεμβρίου, οι ιδέες θα παρουσιαστούν σε έλληνες και ξένους παραγωγούς (Πάβελ Γέτς, σεναριογραφος και σκηνοθέτης από την Τσεχία – Νίκος Παναγιωτόπουλος, σεναριογράφος και συγγραφέας από την Ελλάδα – Ιζαμπέλ Φαουβέλ, παραγωγός από τη Γαλλία – Ελίζ Ζαλαντό, παραγωγός, εκπρόσωπος της Γαλλικής πρεσβείας της Αθήνας) με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

17/9 10:00-14:00 και 15:00-20:00: Παρουσιάσεις (pitching & feedback)
18/9 10:00-14:00 και 15:00-20:00: Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους trainers & experts
23/9 Παρουσίαση των projects σε μια ομάδα Ευρωπαίων παραγωγών.

Όροι & Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές που έχουν κάποια υπό ανάπτυξη ιδέα/ κινηματογραφικό σχέδιο για μεγάλου μήκους ταινία και βρίσκονται στα αρχικά στάδια επεξεργασίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία ταινία μικρού μήκους που να έχει παιχτεί σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική

Προθεσμία Υποβολής των Αιτήσεων και Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο info@mfi.gr μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και σημείωμα του δημιουργού.

Η ιδέα θα πρέπει να αναπτύσσεται σε μια σύντομη περίληψη (1-2 σελίδες). Όλα τα κείμενα θα πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά.

Αιτήσεις (e-mail): info@mfi.gr, Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου Βαρβάκη 38, 114 74 Αθήνα, 210 6457223.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *