ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Πώς θα είναι άραγε το World War Z με τον Ντέιβιντ Φίντσερ;

brad-pitt-grava-cena-de-world-war-z-em-glasgow-na-escocia-24811-1314223161844_1920x1080

Θα ήταν ωραίο να σκηνοθετούσε το sequel του World War Z ο Ντέβιντ Φίντσερ, ο σκοτεινός σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του Seven, του Fight Club, the Game, αλλά και του Alien 3, του Zodiac, του Benjamin Button, του Social Network και του Gone Girl!

World-War-ZΑυτό φαίνεται να σκέφτηκε και ο Μπραντ Πιτ, που όπως αποκάλυψε το Variety,  έχει ήδη αρχίσει το «ψηστήρι» στον γνωστό σκηνοθέτη.

Οι δυο τους, είναι παλιοί γνώριμοι, αφού έχουν συνεργαστεί σε ουκ’ολίγες ταινίες του Φίντσερ, που ο Πιτ είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Μπέντζαμιν Μπάτον, Se7en, Fight Club). Εδώ και δυο εβδομάδες οι συζητήσεις είναι θερμές από αμφότερες τις πλευρές, αν και πηγές λένε ότι προτάσεις στο τραπέζι έχουν γίνει και σε άλλους σκηνοθέτες που είναι υπό συζήτηση.

Αν ξανασυνεργαστούν πάντως, θα είναι μάλλον η έκτη και όχι η πέμπτη φορά, αφού εκτός από τα Μπέντζαμιν Μπάτον, Se7en και Fight Club, Μπραντ Πιτ και Ντέιβιντ Φίντσερ αφού είχαν αρχίσει να δουλεύουν ένα reboot του 20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα, για την Disney, που τελικά εγκαταλείφθηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Για τη σκηνοθεσία της συνέχειας του World War Z, αρχικά είχε ακουστεί έντονα το όνομα του καταλανού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα (το Ορφανοτροφείο, the Impossible), τον οποίο φαίνεται ότι μάλλον κέρδισε μια άλλη συνέχεια, το sequel του Jurassic World!

Ο Φίντερ μετά το επιτυχημένο Gone Girl του 2014, κινήθηκε προς την τηλεόραση, αναλαμβάνοντας να σκηνοθετήσει τα δυο πρώτα επεισόδια της σειράς Mindhunter που αναμένεται το 2017. Μιας που παλιότερα είχε βάλει εξωγήινους στη ζωή του, αναλαμβάνοντας το Alien 3, θα μπορούσε τώρα να προσθέσει και λίγα ζόμπι.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο World War Z είχε σκηνοθετήσει ο «ιδιαίτερος» Μαρκ Φόρστερ (Monster’s Ball/Ο Χορός των Τεράτων, Stay, Stranger than Fiction, Finding Neverland, Quantum of Solace), αλλά η ακριβή παραγωγή, δυσκολίες και προβλήματα έκαναν την ταινία να κινδυνέψει να μη βγει, τελικά βγήκε με τεράστια καθυστέρηση, το επιτελείο αναγκάστηκε να κόψει πάνω από μισή ώρα γυρίσματα και μια ολόκληρη σεκάνς στη Ρωσία/Σιβηρία. Μη ξεχνάμε ότι βασίστηκε σε ένα βιβλίο, από το οποίο τελικά πήρε ουσιαστικά… μόνο τον τίτλο (ίσως και καλύτερα, από ότι αποδείχθηκε). Τελικά, παρά τους φόβους και τις κακές γλώσσες, η ταινία αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και όχι μόνο έβγαλε τα λεφτά της, αλλά άφησε και παχουλά κέρδη, που ξεπέρασαν τα 540 εκατ. δολάρια.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *