ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με Doors και πάρτι τελειώνει το πρώτο IN-EDIT στην Αθήνα

in edit greece film festival 003Σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, πέφτει η αυλαία του φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ, IN EDIT Greece 2015 – Athens Edition, στο Gazarte, όπου σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, παρουσιάζεται το μοναδικής αξίας, «χαμένο», 38λεπτο ντοκιμαντέρ των Doors, «Feast Of Friends”, ένα ντοκιμαντέρ που γύρισαν οι ίδιοι οι doors για τους εαυτούς τους .

Πρόκειται για μία κινηματογραφική καταγραφή του πεντάμηνου ταξιδιού του συγκροτήματος, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1968, στην Β. Αμερική, όταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας διέσχισαν δύο χώρες, εννέα πολιτείες και πάνω από είκοσι πόλεις. Ένα ντοκιμαντερ που ο Jim Morrison περιέγραψε ως ταυτόχρονα ρεαλιστικό και φανταστικό.

doors 002Το Feast Of Friends, γυρίστηκε το 1968 και είναι η πρώτη και τελευταια ταινία που γυρίστηκε ποτέ από τους Doors, για τους Doors. Πρόκειται για μία κινηματογραφική καταγραφή του ταξιδιού των Doors κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το καλοκαίρι του 1968 στήν Β. Αμερική. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ταιινία, είναι ένα ντοκιμαντέρ απόλυτα αντιπροσωπευτικό των ρεαλιστικών (vérité) ταινιών της δεκαετίας του ’60. Εικόνες από τις συναυλίες τους εναλλάσσονται με δοκιμαστικές λήψεις που κάνουν τα μέλη του συγκροτήματος στον προσωπικό τους χώρο, άλλες με χιούμορ, άλλες με ευαισθησία, χαοτικές ή συγκινητικές. Με εξαίρεση μερικές παρουσιάσεις του σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του 1968, το ντοκιμαντερ δεν προβλήθηκε ποτέ μέχρι το 2014.

Το ντοκιμαντέρ “Feast of Friends”, θα προβληθεί τρεις φορές (22.00, 23.00, 00.00) στο Gazatre Cinema (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Παράλληλα έναν όροφο πάνω, στο Gazarte, θα έχει ξεκινήσει το μεγάλο closing party της πρώτης έκδοσης του INEDIT στην Αθήνα.

Η είσοδος στο πάρτι είναι δωρεάν.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *