ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οικονομική ενίσχυση στο ελληνικό σινεμά από την ΕΡΤ

Μετά από 4 χρόνια «σιωπής», η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει η πολιτική ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφίας, μέσω του γνωστού «1,5%» (επί του τζίρου) που ορίζει ο νόμος.

Συνολικά, 22 ελληνικές ταινίες έλαβαν ποσά από 16.000 έως 170.000 ευρώ, χρήματα απαραίτητα για τους έλληνες κινηματογραφιστές. Το ποσό της χρηματοδότησης φτάνει το 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι ετησίως η οικονομική ενίσχυση να αγγίζει τα 2,6 εκατ. ευρώ (οπότε μέσα στη χρονιά αναμένονται και άλλες εγκρίσεις).

ert00005

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, είπε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

Οι κινηματογραφιστές που λαμβάνουν τη χρηματοδότηση είναι οι εξής:

ert-0001 ert-0002

 

Μάλιστα, από φέτος η ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού ντοκιμαντέρ εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο του «1,5%».

Στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Μικροφίλμ», με το οποίο η ΕΡΤ στηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος τμήματος ελληνικού προγράμματος, Μένος Δεληοτζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής όλες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *