ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάλεσμα από την ΕΡΤ για χρηματοδότηση ταινιών και ντοκιμαντέρ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση ταινιών μεγάλου μήκους καθώς και ντοκιματέρ σε συμφωνία με την Επιτροπή Κινηματογράφου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου πρόκειται για διεθνείς και εγχώριες συμπαραγωγές μυθοπλασίας και animation – απαραίτητα μεγάλου μήκους – άνω των 200.000 ευρώ, για low budget ταινίες, των οποίων ο προϋπολογισμός δεν θα ξεπερνά το ποσό των 200.000 ευρώ, για ολοκληρωμένες κινηματογραφικές ταινίες με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προβληθεί στις αίθουσες, για ντοκιμαντέρ, για ταινίες μικρού μήκους με διάρκεια μικρότερη των 60′ και, τέλος, για ταινίες που θα εμπεριέχουν πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά σε αυτό το link, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο e-mail cinema@ert.gr και για τεχνικά θέματα στο webmaster@ert.gr.

Πρόσφατα, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τις πρώτες της χρηματοδοτήσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *