ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρηματοδότηση από το Eurimages έλαβαν Ψύκου, Γεωργίου

Δύο προτάσεις ελληνικής συμπαραγωγής εξασφάλισαν συνολικά το ποσό των 300.000 ευρώ, -150.000 ευρώ η κάθε μία- στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα. Η συνάντηση έγινε από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου και τα σχέδια παρουσίασε ο Αλέξης Γρίβας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και εκπρόσωπος του Ε.Κ.Κ. στο Eurimages.

Αναλυτικά, η πρώτη πρόταση αφορά στη συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας με τίτλο Ο γιός της Σοφίας σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίνας Ψύκου και σε παραγωγή του Γιώργου Καρναβά από την Ελλάδα, της KinoElektron από τη Γαλλία και της The Shouvkov brothers από τη Βουλγαρία. Η ανάπτυξη σεναρίου έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα media και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015. Τη διανομή από την Ελλάδα έχει αναλάβει η Feelgood entertainment και από τη Γαλλία η Sophie Dulac.

son-of-sofia

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004. Οι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στην Ελλάδα και ο 11χρονος Μίσα έρχεται από την Ρωσία για να ζήσει με την μητέρα του, Σοφία. Αρχικά, η Σοφία του λέει πως θα μείνουν με έναν ηλικιωμένο Έλληνα τον οποίο φροντίζει. Όταν όμως τελικά του αποκαλύπτει πως είναι παντρεμένοι, ο Μίσα το σκάει από το σπίτι. Μη όντας έτοιμος να ζήσει στον «έξω» κόσμο, σύντομα επιστρέφει στο προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού του κυρίου Νίκου. Η νέα οικογένεια περνά μερικές στιγμές επιφανειακής ευτυχίας. Τίποτα όμως δεν έχει ακόμη τελειώσει…

Η δεύτερη πρόταση αφορά στα Χρόνια πολλά του Χρήστου Γεωργίου σε συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου, Γερμανίας και Γαλλίας, με εταιρείες παραγωγής τον Χρήστο Γεωργίου από την Ελλάδα, την Lychnari Productions από την Κύπρο, την Τwenty Twenty Vision και τον Θανάση Καραθάνο από τη Γερμανία και τη Manny Films από τη Γαλλία. Τα Χρόνια πολλά έχουν χρηματοδοτηθεί και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015.

ekk

Πρωταγωνίστρια είναι η 14χρονη Μαργαρίτα. Το μεγάλο πρόβλημα της ζωής της είναι ο πατέρας της ο Γιώργος που είναι ματατζής. Όταν ο Γιώργος βλέπει την κόρη του μέσα από τα δακρυγόνα στις ταραχές, εκείνος και η γυναίκα του Σοφία, αποφασίζουν ότι πατέρας και κόρη πρέπει να πάνε στο εξοχικό τους για λίγες μέρες σε μία προσπάθεια να προστατέψουν την κόρη τους και να διασώσουν ό,τι μπορούν από τη σχέση τους.

Και οι δύο προτάσεις συμμετείχαν στο 11o Berlinale Co-Production Market του 2014 και έχουν χρηματοδοτηθεί από το διμερές Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, το οποίο συστάθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *