ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Οι ελληνικές συμπαραγωγές που ενισχύονται από το Εurimages

Τέσσερις ελληνικές κινηματογραφικές συμπαραγωγές χρηματοδοτήθηκαν από το Eurimages κατά τη διάρκεια της 146 ης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου.

sargasso-sea

Πρόκειται για τα ακόλουθα κινηματογραφικά σχέδια:

To Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα (Ελλάδα)

Παραγωγή: Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία: Homemade Films, Unafilm, Prppl B.V., Dragon Films – 220.000 ευρώ.

Τρίτη ταινία μεγάλου μήκους του Σύλλα Τζουμέρκα μετά τη «Χώρα Προέλευσης» και το «A Blast». Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα είναι μια ιστορία φόνου και μυστηρίου η οποία διαδραματίζεται στο Μεσολόγγι.

Ελεύθερο Θέμα της Στέλλας Θεοδωράκη (Ελλάδα)

Παραγωγή: Ελλάδα Γαλλία: Fantasia, Arizona Productions – 100.000 ευρώ .

Τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη μετά τα «Παρά Λίγο, Παρά Πόντο, Πάρα Τρίχα», «Ricordi Mi» και «Ημερολόγια Αμνησίας». Το «Ελεύθερο Θέμα» αφηγείται μια ιστορία μυστηρίου και κρίσης που διαδραματίζεται σε ένα από τα μαθήματα της Σχολής Καλών Τεχνών.

The Harvesters του Ετιέν Καλός (Ελλάδα)

Παραγωγή: Γαλλία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Ελλάδα: Cinema Defacto, Spier Films, Lava Films, Heretic – 160.000 ευρώ.

Πρώτη ταινία μυθοπλασίας του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού Ετιέν Καλός με μια ιστορία ταυτότητας και σεξουαλικότητας που διαδραματίζεται στη Νότιο Αφρική.

Η Αντιπροσωπεία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Αλβανία – Ελλάδα)

Παραγωγή: Αλβανία, Eλλάδα: Art Film, Bleri Production, Graal S.A. – 90.000 ευρώ.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπουγιάρ Αλιμάνι μετά την «Αμνησία» και το «Kromα».

Τα ανωτέρω σχέδια υποστήριξε ο νέος εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοδότησης κινηματογραφικών συμπαραγωγών Eurimages, Τίμων Κουλμάσης.

Στην επιτυχία των ελληνικών κινηματογραφικών σχεδίων, στην εξεύρεση οικονομικών πόρων από ξένα κεφάλαια, να προσθέσουμε και το σχέδιο της ταινίας Ράφτης σε σκηνοθεσία της Σόνιας Λίζα Κέντερμαν, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 100.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Κέντρου Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών της Βαλλωνίας του Βελγίου τον Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας και Βελγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σχεδίων που στήριξε οικονομικά το Eurimages βρίσκονται οι νέες ταινίες των Λάζλο Νέμες, Πάβελ Παβλικόφσκι, Άλις Ρορβάσερ, Κρίστιαν Πέτσολντ και Τέρι Γκίλιαμ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *