ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: The Sound of People (2007)

sop-0001Η απίστευτη ιστορία του σκηνοθέτη Σάιμον Φιτσμόρις, ο οποίος σε ηλικία μόλις 34 ετών διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, λίγο μετά την πρεμιέρα μικρού μήκους ταινίας του στο Φεστιβάλ του Σάντανς, απασχόλησε το ντοκιμαντέρ «Δεν Σκοτείνιασε Ακόμα» (It’s not Yet Dark) που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Εμπνεόμενος από την αυτοβιογραφία του Φιτσμόρις, ο σκηνοθέτης Φράνκι Φέντον βάζει τον ηθοποιό Κόλιν Φάρελ να αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την απίστευτη ιστορία του Φιτσμόρις, ενός ανθρώπου που όλοι θεωρούσαν ότι έχει 3 – 4 χρόνια ζωής και αυτός όχι μόνο κατάφερε να τους διαψεύσει, αλλά γύρισε και την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Χωρίς να είναι υπερβολικά μελό και καταθληπτική, η ταινία μιλά για την απίστευτη δύναμη που βρίσκει κανείς στην αγάπη και στα μικρά πραγματα.

Το «The Sound of People» είναι η ξεχωριστή μικρού μήκους ταινία που γύρισε ο Φιτσμόρις πριν την ασθένειά του και η οποία μιλά για ένα αγόρι που αναρωτιέται για ζητήματα ζωής και θανάτου και ξεκινά με τη φράση:

«The day after I die there will be internet…».

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *